Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:32:05

Понад 1200 громадян побували на особистому прийомі керівників прокуратури Чернігівської області

16.01.2014   10:06

Керівництвом прокуратури області відповідно до вимог ст.22 Закону України «Про звернення громадян» значна увага приділяється особистому прийому мешканців нашого регіону, в тому числі за місцем їх роботи та проживання.

В 2013 році виїзди здійснено майже до всіх районів області. Прийнято 1222 громадянина, з яких 161 – прокурором області.

Всі скарги громадян, подані на особистому прийомі прокурору області та його заступникам, перебувають на контролі до остаточного їх вирішення. За наслідками прийому вживаються вичерпні заходи щодо задоволення обґрунтованих звернень і реального поновлення порушених прав.

Як приклад, під час виїзду до міста Корюківка на прийом до заступника прокурора області Підгайного О.С. звернувся мешканець районного центру, який постраждав від злочину, із скаргою на невиплату коштів за рішенням суду. Під час прийому та при подальшій перевірці з’ясувалося, що за вироком Корюківського районного суду громадянина П. засуджено за злочин проти власності та його звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням. Встановлені обмеження, визначені ст.76 КК України, та стягнуто на користь потерпілого збитки в сумі 5 тис.гривень. Однак, на протязі тривалого часу засуджений збитки потерпілому корюківчанину не відшкодував.

За дорученням прокуратури області проведено перевірку виконання засудженим обов’язків, покладених на нього вироком суду, в тому числі  в частині стягнення збитків на користь потерпілого. З’ясовано, що він не виконує покладені на нього обов’язки та дійсно збитки потерпілому не відшкодовує, жодних заходів для цього ним не вживається.

Кримінально-виконавчою інспекцією Корюківського району Управління державної пенітенціарної служби України в області до суду направлено  подання про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням. Рішенням суду, яке набрало законної сили, подання КВІ задоволено та засудженого буде направлено для відбування покарання у місця позбавлення волі на три роки, де він буде працевлаштований та на користь потерпілого з нього стягуватимуться кошти.
Крім того, за прокурорського втручання активізовано роботу відділу ДВС Корюківського райуправління юстиції та потерпілому частково відшкодовані кошти.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини