Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:10:35

Як захистити житло під час новорічних відпусток розповіли держохоронці Чернігівщини

17.12.2013   07:46

Відбувся брифінг, присвячений питанню протидії майновим злочинам за участю заступника начальника УДСО при УМВС України в Чернігівській області підполковника міліції Андрія Чумакова.

Чумаков

Чумаков

Наближаються Новорічні свята, а й відповідно - відпустки. Саме в цей період тисячі громадян масово покидають домівки, вирушаючи на відпочинок, а оселі залишаються на випробування долі й саме тоді робота «домушників» починає активізуватись.

Як профілактичний захід, Державна служба охорони радить взяти житло під охорону. Тому не випадково керівництвом МВС України підтримано ініціативу Департаменту Державної служби охорони про проведення соціальної передноворічної акції «Квартира під охорону», яка триватиме в період з 10 по 25 грудня 2013 року. Всі охочі громадяни мають унікальну можливість скористатись охоронними послугами, встановивши сигналізацію в квартирі зі знижкою 50% на монтажні роботи, точніше - оплатити вартість охоронного обладнання, а монтажні роботи по обладнанню помешкання сигналізацією фахівці підрозділів ДСО виконають за половину їх вартості. Скориставшись послугами Державної служби охорони, тим самим ви зводите нанівець шанси "домушників" проникнути до вашої оселі.

Як зазначив Андрій Чумаков, за даними карного розшуку за 11 місяців поточного року на території Чернігівської області скоєно 267 крадіжок з квартир та будинків, а розкрито, на жаль, лише половина. Найбільш поширені шляхи проникнення до осель - вільний доступ, шляхом віджиму або розбиття пластикового вікна та пошкодження серцевини замка. Але варто відзначити, що за поточний рік не допущено жодної крадіжки з об'єктів, які перебувають під охороною ДСО.

На жаль, частішають крадіжки автотранспорту. Так з початку року викрадено 93 автомобілі. Задля попередження подібних крадіжок ДСО пропонує скористатись GРS-навігацією. Обладнавши авто зазначеною системою, ви отримаєте змогу ставити його «під охорону» та знімати «з охорони» в тому місці, де побажаєте залишити транспортний засіб. У разі несанкціонованого проникнення до авто, сигнал „тривога" надходить на пункт централізованого спостереження ДСО, а на місце події негайно направляється мобільна група реагування у складі 3 озброєних працівників міліції. Якщо автомобіль рухається, оператор пульту має змогу стежити за його переміщенням в режимі реального часу на карті міста з точністю до 10 метрів, направити додаткову групу ДСО, сповістити мобільні наряди ДАІ для блокування, або примусово вимкнути системи автомобіля для його зупинки.

Населення повинно розуміти, що крадіжку простіше попередити аніж розкрити, адже потім необхідно запастись часом та терпінням.

Навіть у тих випадках, коли громадяни тимчасово користувалися послугами ДСО на період відпусток, після її завершення вони найчастіше продовжували відповідні договори, оскільки надалі для здійснення охорони не потрібно платити за монтажні послуги, а лише щомісячну абонплату.
 

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.