Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:01:11

Чернігівська міська лікарня №1 отримала рентген-апарат. ВІДЕО

08.11.2013   11:24

Нову техніку отримала Чернігівська міська лікарня №1. Тут з'явився довгоочікуваний рентген апарат. Придбали його за гроші з міського бюджету.

7 листопада секретар Чернігівської міської ради Олег Шеремет перебував у Чернігівській міській лікарні № 1 з метою ознайомлення з роботою нової діагностичної апаратури, яку придбано нещодавно за кошти з міського бюджету.

Сучасний рентгенівський апарат на два робочих місця, вартість якого 820 тис. грн., виготовлений українським виробником, а саме, товариством з додатковою відповідальністю «Київське виробниче об’єднання «Медапаратура».

«Рішення про придбання рентгенівського апарату для міської лікарні № 1 було прийнято ще рік назад. Міняти застарілу апаратуру в лікарнях міста потрібно, але зрозуміло, що коштів на все одразу не вистачає. На сьогодні новим апаратом вже обстежено 300 осіб. Всі, хто звертався з направленням на дане обстеження, були задоволені, адже даний рентген-апарат зроблено максимально зручно для кожного пацієнта. Перевага в тому, що даний апарат виготовлено українським виробником, спеціалісти поруч, тому вирішити будь-яку проблему в технічному обслуговуванні буде неважко. В рамках виконання соціальних ініціатив Президента України В. Януковича «Україна для людей» в лікарнях міста і надалі буде продовжуватись оновлення діагностичної та іншої медичної апаратури», - запевнив О. Шеремет.

Про функціональні можливості та технічні параметри новинки розповів завідувач відділенням променевої діагностики Сергій Холодницький. За його словами, придбання цього апарату було дуже необхідним, адже попередній був вже застарілим, а тепер всі пацієнти можуть отримати більш ефективне та оперативне медичне обстеження.

Головний лікар Андрій Жиденко, користуючись нагодою, висловив подяку міській раді за придбання такого необхідного апарату. «Міська влада в цьому році доклала максимум уваги для покращення медичного обслуговування, сподіваємось, що це буде продовжуватись і надалі», - підкреслив А. Жиденко.

 

Останні новини Чернігівщини

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.