Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:15:25

Члени Громадської Ради при УМВС України в Чернігівській області приєдналися до проведення всеукраїнської акції "Міліція під контролем"

14.10.2013   15:38

В залі колегії УМВС України в Чернігівській області відбулося чергове засідання Громадської Ради, на якому піднімалося ряд актуальних питань.

Відкрила засідання і виступила співголова Громадської Ради та керівник благодійної організації "Чернігівській жіночий правозахисний центр" Алла Лепеха. Вона ознайомила присутніх з цілями і завданнями всеукраїнської акції «Міліція під контролем», яку проводить асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів та закликала активно приєднатися до заходу.

Зібрання узгодило деякі організаційні питання виїзду мобільних груп Громадської Ради з моніторингу забезпечення прав і свобод людини та громадянина в діяльності органів внутрішніх справ.
Алла Григорівна із задоволенням відзначила високий рівень організації охорони громадського порядку в місті Чернігові, зокрема ретельність у несенні служби та ввічливість міліціонерів у спілкуванні з громадянами. У свою чергу начальник Управління генерал-майор міліції Олександр Михайлик зазначив незмінність курсу на жорстку дисципліну в підрозділах міліції Чернігівщини, а також висловив готовність до спільних перевірок роботи міліцейських нарядів, як «зовнішніх служб» (патрульна служба, ДАІ), так і чергових частин міськрайвідділів області.

Член Громадської Ради, голова Чернігівського обласного відділення ВГО "Громадський контроль" Тамара Петрова відзначила надзвичайно важливе значення проведення виїзних прийомів в районах області керівництвом УМВС. Ця практика є найкращим шляхом до взаєморозуміння та взаємодії з населенням, а також позитивно впливає на імідж правоохоронців. Водночас Тамара Іванівна висловила побажання аби такі прийоми проходили спільно з представниками Громадської Ради.

Учасники наради також розглянули пропозицію щодо членства у новоствореному управлінні з питань збереження і використання культурної спадщини Чернігівської облдержадміністрації представника Управління МВС в області та участь працівника Управління у засіданні «круглого столу» з цього питання. Присутні зауважили на необхідності проведення ремонтних робіт у ряді дільничних пунктів міліції Чернігова та приведення їх у стан відповідності європейським стандартам.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.