Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 04:16:10

Ніжинських "робін гудів" утримують у камерах для довічників. ВІДЕО

25.09.2013   10:18Агенцiя

Підозрювані скаржаться на порушення прав. Ніжинські "робін гуди" чекають утримуються у спецкамерах

У Чернігівській області місцеві "робін гуди", які потрапили під слідство через підозру у незаконних діях, утримуються у камерах для довічників.

Зараз для рідних і близьких суд — єдина можливість побачити хлопців, які вже 3,5 року зачинені в СІЗО. Так, Дмитро Волик потрапив за ґрати на 7 років лише за те, що дав позику так званим "ніжинським робін гудам" на контрольну закупку наркотиків. Тоді він думав, що робить корисну для суспільства справу.

"Позичив хлопцям гроші, щоб вони закупили цю макову соломку для кількості, щоб можна було зняти це на відеокамеру", - повідомила мати підсудного Світлана Волик. У захисті обвинувачених сподіваються, що суд зможе розібратися у нюансах справи.

"Сподіваємося, що цей склад суду буде сприяти тому, щоб потерпілі на засідання ходили. Минулий склад нам в клопотаннях відмовляв", - сказала адвокат Катерина Нікітюк.

У свою чергу, потерпілих сподіваються почути і підсудні, і їхній захисник. Поки ж вони розташовані один від одного на відстані 200 кілометрів. Усі утримуються в одиночних камерах, у яких, зазвичай, знаходяться довічники.

"Нас привезли і більше місяця утримують в одиночних камерах. Ми вважаємо, що це незаконно. Фізично на нас здійснюється тиск", - заявив один із підсудних. Слова свого підзахисного підтвердила і адвокат. За словами Катерини Нікітюк, захист не може нормально здійснювати свої функції. У пенітенціарній службі в цьому порушень не вбачають.

"У даному рішенні немає ніяких порушень. Ми можемо в межах області обирати, в якому СІЗО має перебувати людина", - сказав Олександр Доробалюк, керівник управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області.

Сьогодні слухання у справі перенесли, щоб обвинувачені змогли ознайомитися з її матеріалами. На це має піти кілька тижнів. Нагадаємо, шістьох чоловіків, які впродовж року викривали наркоторговців і знімали на камеру продаж макової соломки, за бандитизм відправили за ґрати. Кожен отримав від 7-ми до 11-ти з половиною років позбавлення волі.

Алла Скорик, Василь Кобець, Чернігів, ТСН, 1+1.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини