Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 21:55:49

Молодь пройшла випробування "Школою виживання" на Чернігівщині

23.09.2013   10:36

На базі 1-ї окремої танкової бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, що в селищі Гончарівське на Чернігівщині, завершилася активна фаза військово-патріотичного збору “Школа виживання”.

Захід проводився за ініціативи  Всеукраїнської громадської організації “Громадський Рух “За Майбутнє” та Міністерства оборони України. Це вже п’ятий захід, який вони спільно проводять з метою патріотичного виховання української молоді та популяризації військової служби у Збройних Силах України.

Серед учасників – учні старших класів з різних регіонів України. Вони традиційно були розподілені за віковою категорією на 4 команди – “Сокіл”, “Орел”, “Барс” та “Рись”.
Щодня команди одержували нові завдання і інструктаж по ним. Вони облаштували  місця для ночівлі у лісі, розводили вогнища під дощем, харчувалися в польових умовах, обороняли табір від раптового нападу противника, стріляли зі зброї, орієнтувалися на місцевості, долали водні перешкоди.

Завершальним етапом збору було проведення навчального бою серед команд з використанням страйкбольної зброї та відриву від умовного противника з попутнім подоланням ділянки зараженої “отруйними” речовинами. Це стало для молоді справжнім тестом на витривалість та вміння працювати в команді.

- Хлопці і дівчата  відчули справжню боротьбу тіла  та розуму. Коли відмовляло тіло, вони виявляли силу духу і вольовими зусиллями працювали через «не можу», показали себе справжніми бійцями, - оцінив учасників випробувань координатор ВГО «Громадський Рух «За Майбутнє» Михайло Харечко,

Чотири дні випробувань  позаду і команди дісталися фінішу. Урочиста церемонія завершення етапу відбулася на стройовому плацу танкової бригади.
Лаври переможця і кубок дісталися «Орлам». За ними «Рисі», трете місце  поділили – «Соколи» та «Барси».

Учасники подякували військовим за справжню «Школу виживання» і висловили бажання зустрітися у майбутньому.

Координатор ВГО «Громадський Рух «За Майбутнє» Михайло Харечко  поділився планами на майбутнє: «У молоді велике бажання відчути,  що таке бути захисником Вітчизни не на словах, а на ділі. Тож «Школу виживання» плануємо продовжувати та розвивати далі». 
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини