Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:25:20

Гральним бізнесом у Чернігові займався чоловік, схильний до шахрайства

20.09.2013   17:12Агенцiя

Прокуратурою м.Чернігова підтримано державне обвинувачення щодо особи, яка проігнорувала заборону грального бізнесу.

…У січні цього року працівники міліції в Чернігові по вул. Текстильників, 5А виявили працюючий всупереч вимогам Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» гральний заклад. Основу обстановки приміщення складали чотири ігрових автомати. «Гостинним господарем» залу був чоловік, який у офіційних поясненнях спочатку назвав себе просто відвідувачем, а потім – барменом закладу. Однак знайшлося достатньо свідків, які розповіли, що дана особа обслуговувала автомати, приймала гроші клієнтів та виплачувала виграші. Тобто забезпечувала доступ до азартних ігор.

Під час досудового розслідування було встановлено, що чоловік був не тільки найманим працівником, а причетний і до влаштування цього протизаконного бізнесу.

Разом з тим, з’ясувалося, що даний громадянин підозрюється і в інших злочинах. До правоохоронних органів надійшло три заяви від чернігівців, яких він ошукав.

Із одною з заявниць він минулого року разом працював на автомийці. Тоді ж позичив у неї цифровий фотоапарат. Не зважаючи на неодноразові вимоги власниці речі, фотоапарата досі не повернув.

Друга заявниця знала  його як працівника комп’ютерного  клубу. Повіривши обіцянкам «досвідченого фахівця», дівчина спочатку віддала йому для ремонту свій мобільний телефон, а потім вручила 1700 гривень для придбання в Києві телефона і фотоапарата. Ні грошей, ні техніки вона більше не побачила, а «фахівець» невдовзі змінив місце роботи й почав уникати зустрічей з нею.

Третім постраждалим виявився його давній знайомий. Він стверджував, що колись дав цьому чоловікові на кілька днів свій ноутбук ‒ і не дочекався повернення своєї власності. Згодом слідство з’ясувало, що ноутбук позичальник продав сторонній особі як свій.

Інші викладені заявниками факти під час розслідування теж знайшли своє підтвердження.

Погодившись з думкою прокурора, суд призначив йому покарання  за зайняття гральним бізнесом (ч.1 ст.203-2 Кримінального кодексу України) у вигляді 170 тис. гривень штрафу на користь держави з конфіскацією грального обладнання. За шахрайство (ч.1,2 ст.190 Кримінального кодексу України) його засуджено до двох років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури м.Чернігова

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.