Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:49:10

Діяльність Державної екологічної інспекції у Чернігівській області у серпні 2013 року

05.09.2013   13:03

Протягом серпня інспекторським складом Державної екологічної інспекції у Чернігівській області проведено 154 перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства України на 79 об’єктах різної форми власності, з них комплексно 46.

За результатами перевірок складено 149 протоколів про адміністративні правопорушення. До адміністративної відповідальності притягнуто 147 осіб. Матеріали 2-х справ передано у судові органи та 1-ї – у правоохоронні органи. Порушено 3 кримінальні справи.

Загальна сума накладених штрафів склала 32,317 тис.грн., стягнуто 24,310 тис.грн., у тому числі при проведенні перевірок:
– у сфері поводження з відходами до адміністративної відповідальності притягнуто 44 осіб. Накладено штрафів на суму 12,291 тис.грн., стягнуто 8,517 тис.грн.;
– у сфері державного контролю за рослинним світом до адміністративної відповідальності притягнуто 30 осіб. Накладено штрафів на суму 4,284 тис.грн., стягнуто 3,519 тис.грн.;
– у сфері державного контролю за водними ресурсами до адміністративної відповідальності притягнуто 22 осіб. Накладено штрафів на суму 3,264 тис.грн., стягнуто 3,009 тис.грн.;
– у сфері державного контролю за рибними ресурсами до адміністративної відповідальності притягнуто 19 осіб. Накладено штрафів на суму 1,615 тис.грн., стягнуто 1,275 тис.грн.;
– у сфері державного контролю по забрудненню атмосферного повітря до адміністративної відповідальності притягнуто 17 осіб. Накладено штрафів на суму 6,851 тис.грн., стягнуто 3,995 тис.грн.;
– у сфері державного контролю за тваринним світом до адміністративної відповідальності притягнуто 10 осіб. Накладено штрафів на суму 1,717 тис.грн., стягнуто 0,595 тис.грн.

За результатами інспекційної діяльності у серпні, пред’явлено 10 претензій та позовів за екологічні збитки на загальну суму 33,759 тис.грн.

Загальна сума розрахованих збитків, завданих навколишньому природному середовищу, становить 33,810 тис.грн.

За поточний період Державними інспекторами відділу екологічного та радіологічного контролю на митній території Чернігівської області перевірено 7152 одиниці пересувних транспортних засобів та 3894 вагони.

Здійснено екологічний контроль 29076,5 тон вантажів та радіологічний контроль 316441,6 тон вантажів.

Інспекторами постів екологічного контролю притягнено до адміністративної відповідальності 2 порушників, накладено штрафів на суму 170 грн.

Громадський контроль у галузі охорони навколишнього природного середовища Чернігівщини здійснюють громадські інспектори з охорони довкілля.

Спільно з державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища у Чернігівській області громадські інспектори з охорони довкілля беруть участь у перевірках, залучаються до рейдових перевірок по боротьбі з браконьєрством, а також під час проведення природоохоронних операцій та акцій. У серпні здійснено 5 спільних рейд-перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства у галузі збереження рослинного та тваринного світу на території Чернігівської області.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини