Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:00:02

Чому у Прилуках практично немає де відпочити молоді?

29.08.2013   16:28Агенцiя

Неодноразово сьогодні можна почути від старшого покоління думку, що сучасна молодь не вміє відпочивати, що вона байдужа, ледача, і взагалі – “не така, якими були ми”.

Лише одиниці можуть похвалитися своїм хобі і вважають його повноцінним відпочинком. Дехто відвідує уроки малювання, хтось – співу, а інші – спортивні секції. А як щодо вечірніх розваг? Куди піти гуляти, якщо хочеться вийти “в місто”? Це правда, у нас немає молодіжних клубів, сучасних дискотек. Здавалося б, юнакам і дівчатам дійсно немає куди подітися. Тож як і де проводять свій вільний час молоді прилучани?

У Прилуках закладів, які себе називають нічними клубами, небагато. Деякі з них уже втратили свою популярність. Щоправда, останнім часом у місті з’явилися нові місця для відпочинку. Зокрема, у вихідні проводяться дискотеки в розважальному комплексі міста. Виникає питання: а де ж відпочивати тим, кому ще не виповнилося 20?

Відповіді на це питання не знайдете, тому що місць для відпочинку у Прилуках просто немає.

Зараз потанцювати можна тільки на дискотеці “в ГДК”, або, як її всі називають, – у “клітці”. Через те, що дискотеку заполонили 12-13-річні хлопчаки й дівчата, старшокласникам і студентам там стало нецікаво. Відтак більшість “перекинулась” у бари-ресторани. І, зі слів молоді, не тому, що це “дорослі” заклади, де доступні міцні напої, а через те, що у вечірню пору піти їм більше нікуди. Звичайно, є молодь, для якої дискотеки та нічні клуби – не більше, ніж шалені нічні танці та алкогольні напої. Але, на щастя, відсоток молодих людей, які справді так думають, невеликий.

Для більшості це море позитивних емоцій, гарний настрій, нагода зібратися веселою компанією та поспілкуватись із друзями.

Взагалі дозвілля сучасної молоді не можна назвати різноманітним, інтелектуальним чи хоча б цікавим. І це не зважаючи на те, що в нашому місті функціонують кінотеатри, спортзали, різноманітні секції та гуртки, розважальний комплекс, кафе, піцерії. Виникає питання: хто винен у тому, що для молоді немає більше ніякої альтернативи відпочинку? Думаю, першою причиною є сама молодь, яка не бачить для себе більше ніяких способів відпочити і задовольняється лише тим, що є. А насправді все можливо, було б тільки реальне бажання щось змінити.


Сніжана Тараненко, студентка ПГПК ім. І. Я.Франка

http://gradpryluky.info/index.php?newsid=2698

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини