Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:01:09

На Чернігівщині міліція заспокоїла натовп хуліганів. ФОТО

08.08.2013   14:08

В області пройшли планові командно-штабні і тактико-спеціальні навчання щодо припинення групових порушень громадського порядку та масових заворушень.

Вся територія нашої держави умовно поділена на 5 так званих оперативних зон реагування. Чернігівська область входить до Північної зони оперативного реагування № 1, до якої також відносяться Київська, Житомирська, Сумська області та місто Київ.

Навчання проходили на полігоні військової частини внутрішніх військ МВС України. На місце проведення прибули члени колегії УМВС всі керівники галузевих служб, а також начальники райвідділів та їх заступники.

Учасники навчань відпрацьовували ситуацію, коли натовп молодиків під час концерту на центральній площі міста Чернігова намагається організувати масові заворушення та вчинити порушення громадського порядку. На заклики міліції про припинення правопорушень хулігани не реагують. В цій ситуації правоохоронці змушені були застосувати методи силового реагування.

“Залізний клин” з числа працівників патрульної служби, внутрішніх військ та спецпідрозділів “Беркут” і “Сокіл” повільно, але впевнено “розрізав” натовп порушників на декілька груп, з яких потім були вилучені найактивніші учасники та підбурювачі. Решта ж учасників, залишившись без своїх “лідерів”, розпорошилися по території. Відомчі медики оперативно надавали першу допомогу умовно постраждалим правоохоронцям та футбольним фанатам.

Підводячи підсумки операції “Хвиля”, перший заступник начальника УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Олександр Любарець відзначив високий рівень підготовки правоохоронців Чернігівщини та висловив сподівання, що їхні вміння та навички достатні для того, щоб втримати ситуацію під контролем у екстремальній обстановці.

Останні новини Чернігівщини

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.