Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:40:14

Сяде за ґрати чернігівець, який викрав 20 велосипедів

30.07.2013   08:06

Прокуратурою м.Чернігова доведено в суді вину викрадача 20 велосипедів. Крадія засуджено до трьох років одного місяця позбавлення волі.

Досудовим розслідуванням було встановлено, що 37-річний чернігівець з жовтня минулого року по квітень 2013-го “промишляв” викраденням велосипедів, залишених на балконах загального користування і технічних поверхах будинків. Якщо балкон було замкнено – збивав замок. Крав не тільки дорогі, а й дешевші велосипеди: навіть старенький радянський “Аіст” вартістю 200 гривень. У трьох випадках його здобиччю стали ще й два дитячі велосипеди і один дитячий самокат. Ще на одному з громадських балконів ним були поцуплені електроінструменти, які там зберігались.

Три велосипеди з викрадених знайшли і вилучили на центральному ринку міста, куди викрадач здав їх для продажу за всіма правилами: з зазначенням в угоді даних свого паспорту. Крім того, вину підозрюваного в ході досудового розслідування було підтверджено показами свідків, які бачили його під час скоєння крадіжки і впізнали, результатами слідчого експерименту та власним зізнанням цієї особи.

Даний громадянин раніше вже неодноразово засуджувався за крадіжки. Крім того, злочинну діяльність він розпочав, не дочекавшись навіть закінчення періоду умовно-дострокового звільнення після свого попереднього позбавлення волі.

Державний обвинувач просив призначити підсудному покарання, разом з невідбутим, у 4 роки і 3 місяці позбавлення волі. Врахувавши щире каяття підсудного і поганий стан його здоров’я, суд призначив позбавлення волі на 3 роки 1 місяць.

За чинним кримінальним законодавством, викрадення майна з такими обтяжуючими обставинами, як проникнення у сховище і скоєння злочину повторно, кваліфікується як тяжкий злочин (ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України). Відповідальність за такі дії сувора – позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.