Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:59:52

На кордоні України та Білорусі застрягли сотні вантажних фур. ОНОВЛЕНО

29.07.2013   07:44Агенцiя

У дальнобойщиков беда. Не могут пересечь границу с Беларусью. В Черниговской области водителям не выдают разрешительных документов для въезда в соседнее государство. Шансов приехать в срок у дальнобойщиков нет. Тут хотя бы груз сохранить. Пока водители ждут - их фуры грабят. В ситуации разбирался - Дмитрий Евчин.

Александр приехал из Днепропетровской области ночью. Хотел получить разрешение на въезд в Беларусь. Решил заночевать в грузовике на обочине - мест на парковке не было.

Воры сорвали пломбу и унесли три ящика сухариков. Александр вез их в Эстонию. За неделю в очереди за пропуском пострадали несколько дальнобойщиков.

У этого дальнобойщика украсть не получилось - тент натянут на доски. Везет арбузы в Беларусь.

Иван Ткачук, дальнобойщик:

- Арбуз то портится - это скоропорт. И я не знаю, что будет дальше. Если я не потяну эти убытки, то я уже стану на колени.

Во вторник здесь было около трехсот машин - рассказывают водители. Сейчас чуть больше сотни. Многие уехали обратно.

Павел Киктенко, дальнобойщик:

- У меня крайний срок - вторник. Суббота - воскресенье - дозвол не появляется. Выходной в Киеве. Все. В понедельник - это переход границы, в притык - сегодня.

Водители спасают груз, как могут. Некоторые записались в очередь за пропуском и поехали в соседний Чернигов - оставить продукты в рефрежираторах. Суточные у дальнобойщиков заканчиваются, и за жизнь на колесах нужно платить.

Дмитрий Евчин, корреспондент:

- Возле пункта выдачи разрешительных документов нет даже магазина. До ближайшей деревни - пять километров. Там водители покупают продукты, готовят еду на плите, там же набирают питьевую воду. В таких условиях живут уже неделю.

Узнаем, что с выдачей документов дальнобойщикам на выезд в Беларусь.

Александр Рыжий, старший государственный инспектор отдела лицензирования Черниговской обл.:

- Отсутствуют квоты. Инспектор поехал, может, что-то дадут.

О недостаче квот водители знали и раньше. Но обычно это происходит в конце года. Почему документов нет в конце июля - не понятно. В "Укртрансинспекции" говорят - квот на 2013 нет, и не будет. Увеличить их количество власти Беларуси отказываются. Пока политики и хозяйственники не договорятся - дорога к соседям для украинских дальнобойщиков будет закрыта.

Дмитрий Евчин, Валентин Белич, Подробности, телеканал Интер.

http://podrobnosti.ua/podrobnosti/2013/07/26/919991.html

Реакція на публікацію

В матеріалі програми "Подробости" телеканалу "Інтер" висвітлено проблему відсутності у “Укртрансінспекції” дозволів, для українських вантажних автоперевізників, на проїзд територією Республіки Білорусь.
Такі дозволи, згідно річних квот, інспекція отримує від своїх колег з Білорусі. Сам процес видачі таких дозволів географічно до безпосереднього перетину державного кордону ніякого відношення не має, бо відбувається в смт. Козелець Чернігівської області, де і проводились зйомки телесюжету. До кордону звідти у кращому випадку 130 - 150 км. Неуважність журналістів при виборі назви матеріалу призвела до введення в оману пересічного глядача та читача.
Хочу повідомити вам, що в пунктах пропуску через державний кордон на ділянці Чернігівського прикордонного загону черги вантажних автомобілів відсутні. Не було їх і під час вихідних днів, коли готувався сам телевізійний сюжет.

О.В.Дудко, помічник начальника прикордонного загону - начальник прес-служби, підполковник

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.