Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:19:01

За І півріччя здійснено 155 перевірок місць провадження діяльності аптечних закладів

05.07.2013   07:35Агенцiя

Інформація Державної служби з лікарських засобів у Чернігівській області щодо проведеної роботи за І півріччя 2013 року

Державна служба у Чернігівській області здійснює перевірки суб’єктів господарювання усіх форм власності згідно Закону України від 05.04.2007 № 877-V “Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності” та у відповідності квартальних планів перевірок, які затверджуються Держлікслужбою України.

Станом на 01.07.2013р. на території Чернігівської області розташовано 129 господарюючих суб’єктів, з них 22 господарюючих суб’єктів зареєстровано в інших областях, місць провадження діяльності 411, а саме

– аптечних складів 3 (1 комунальний, 2 приватних) оптова торгівля ЛЗ здійснюється лише 2 складами.

– аптек 260 (58 комунальних, 201 приватних, 1 державна);

– аптечних пунктів 148 (72 комунальний, 76 приватних).

За І півріччя здійснено 155 перевірок місць провадження діяльності аптечних закладів (64 суб’єкти господарювання) із них: 2 аптечних склади, 121 аптека, 32 аптечних пунктів. В 69 місцях провадження діяльності виявлені порушення. Надано 55 приписів суб’єктам господарювання про усунення порушень Законодавства України про лікарські засоби. Проведено 18 позапланових перевірок виконання приписів, порушень не виявлено.

Перевірено 58 суб’єктів господарювання щодо дотримання Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами (4 перевірки синхронні). За результатами перевірок керівникам суб’єктів господарювання надано 48 розпоряджень щодо усунення порушень Ліцензійних умов, а також проведено 13 позапланових перевірки виконання розпоряджень та 1 позапланова перевірка за дорученням Державної служби України з лікарських засобів.

4 справи за матеріалами перевірок суб’єктів господарювання у зв’язку з порушенням ліцензійних умов направлено до Державної служби України з лікарських засобів для вирішення питання про анулювання ліцензії. Анульовано 3 ліцензії.

Здійснено 40 перевірок лікувально – профілактичних закладів та 3 перевірки поліклінічних закладів. Керівникам надано 25 приписів щодо усунення порушень. Проведено 1 перевірку станції переливання крові, керівнику надано припис про усунення порушень.

На всі надані приписи щодо усунення порушень від суб’єктів господарювання та від лікувально – профілактичних закладів отримано відповіді про усунення у повному обсязі. У ході проведення позапланових перевірок 2 керівники лікувально – профілактичних закладів притягнуто до адміністративної відповідальності за невиконання приписів.

Держслужбою у Чернігівській області за вказаний період недопущено до споживача 75 найменування лікарських засобів 75 серій- вітчизняного та імпортного виробництва за показниками: “Опис”, “Упаковка”, “Маркування”, “Кількісне визначення”, “Перекисне число”, “Розпадання”, “рН”, “Об’єм вмісту флакона”, що становить 11,3% від вилучених). Фальсифікованих лікарських засобів, або підозрілих щодо фальсифікації на території Чернігівської області за вказаний період не виявлено.

Складено 20 протоколів та винесено 20 постанов щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення. 20 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Сума накладених штрафів складає 7157 грн. Стягнуто штрафів до Держбюджету 7157 грн.

Державна служба з лікарських засобів у Чернігівській області своєчасно здійснює передліцензійні перевірки наявності матеріально-технічної бази, кваліфікованого персоналу, необхідних для провадження господарської діяльності з роздрібної, оптової торгівлі лікарськими засобами. Проведено 23 перевірки.

Службою постійно аналізується надана інформація від ЛПЗ області про закупівлю ЛЗ за бюджетні кошти з метою попередження придбання, використання неякісних, заборонених, незареєстрованих лікарських засобів.

На підставі отриманої інформації був здійснений контроль лікарських засобів на загальну суму 2671813 грн. 57 коп. Неякісних, заборонених, незареєстрованих лікарських засобів не виявлено.

З метою посилення взаємодії з уповноваженими особами суб’єктів господарювання та лікувально – профілактичних закладів та здійснення оперативно – роз’яснювальної роботи щодо робочих питань Державна служба з лікарських засобів у Чернігівській області започаткувала функціонування гарячої лінії, за допомогою якої суб’єкти господарювання можуть задати нагальні питання фахівцям служби щоп’ятниці з 10-00 до 11-00 за допомогою інтернетзв’язку та оперативно отримати відповідь. Наша електронна адреса: cn1@diklz.gov.ua.

Телефон/факс Державної служби з лікарських засобів у Чернігівській області: 698-290

 

За повідомленням Державної служби з лікарських засобів у Чернігівській області

 


 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини