Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 05:45:27

На Чернігівщині жінка продавала земляків у трудове рабство

25.06.2013   08:07

За чотири роки жителька Чернігівської області продала в трудове рабство близько півтори сотні українців, які спокусилися на обіцяну зарплатню в 1000 доларів США.

Підприємлива жінка в середовищі незаможних селян вишукувала молодь працездатного віку і вербувала їх на сільгоспроботи до Воронезької області Російської Федерації. Аби потенційні заробітчани погоджувалися їхати до сусідньої держави, та обіцяла їм пристойні умови праці й проживання.

Жінка власним коштом везла робітників до сусідньої держави, де передавала селян місцевому фермеру. Він розплачувався за рабів і тут же відбирав у них паспорти. Робітників примушували працювати на збиранні врожаю, а щоб ні в кого не виникло бажання спробувати самотужки дістатися додому чи звернутися в поліцію, їх посилено охороняли. Проживали заробітчани в сараї на території колишнього колгоспу в жахливих побутових умовах — чоловіки і жінки разом, без води і туалету.

На заробітчан постійно здійснювався психологічний і фізичний тиск аби вони виконували норми і навіть не мріяли утекти. Після 3-4 місяців експлуатації робітників переправляли в Україну без будь-якої оплати праці, при цьому залякували аби жертви не зверталися в міліцію.

Але все-таки громадяни вирішили, що жінка повинна бути суворо покаране за таке нелюдське поводження з людьми, тому звернулися до відділу боротьби з торгівлею людьми управління карного розшуку УМВС України в Чернігівській області. Як результат – у 2012 році стосовно торгівки «живим товаром» було відкрито 16 кримінальних проваджень за частиною 2 статті 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) - караються позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Суд відправив сучасного работоргівця за грати на 5 років.

В травні цього року до відділу боротьби з торгівлею людьми звернулися п’ятеро потерпілих, які з грудня по березень 2009 року працювали на обрізці садів в Воронезькій області. Працювали задурно, бо їх продала фермеру та ж особа. На даний час жінці оголошено про підозру у скоєнні даного злочину, вирішується питання про направлення справи до суду.

Міліція звертається до громадян, які опинилися в подібній ситуації, обов’язково повідомляти про це правоохоронні органи. А перед тим, як їхати на заробітки, уточніть все про фірму-роботодавця самостійно, також ви можете зателефонувати до відділу боротьби з торгівлею людьми управління карного розшуку УМВС в Чернігівській області за номером 619-195 і там перевірити легітимність фірми, яка запрошує вас на роботу.
 

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини