Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:39:19

Автомобілі два, а результат один

17.06.2013   16:04

Після обіду 13 червня до міжнародного автомобільного пункту пропуску “Грем’яч” на в’їзд з України прибув автомобіль “Volkswagen Passat” зареєстрований В Литві. Керувала ним за дорученням громадянка Таджикистану.

Під час перевірки документів на автомобіль у прикордонного наряду виникли підозри щодо його належності водієві, після чого було ініційовано проведення поглибленого огляду спільно із співробітниками митниці. Крім того ретельній перевірці піддано і документи на авто.

В результаті встановлено, що доручення на даний транспортний засіб недійсне, тому що підпис нотаріуса та гербова печатка в дорученні не відповідають оригіналу, на бланках доручення та його перекладу вказана невірна електронна адреса, та і саме прізвище нотаріуса написано з орфографічними помилками

В ході особистої бесіди з нотаріусом інспектором митниці встановлено, що таке доручення не видавалось та не засвідчувалось.

Сума оцінки вилученого за порушення митних правил автомобіля складала 37140 гривень.

Майже за аналогічним сценарієм, в тому ж таки пункті пропуску, розвивались події під кінець того ж дня. На виїзд з України прямував легковий автомобіль литовської реєстрації “Тойота”, яким керувала громадянка Російської Федерації.

Під час перевірки документів старшим прикордонних нарядів в пункті пропуску ініційовано проведення спільного із співробітниками митниці поглибленого огляду автомобіля. Цього разу доручення виявилось дійсним, але виявлено інше порушення, а саме до України на цьому авто в’їжджав громадянин Киргизстану, а виїжджає росіянка, що є порушення митного законодавства України.

Автомобіль вилучений, сума його оцінки склала 40 тисяч гривень.

Загалом же за минулий тиждень, з 10 по 16 червня 2013 року, на Чернігівщині через державний кордон України у встановленому порядку пропущено близько 137 тис. громадян та 27 тис. транспортних засобів, затримано 8 порушників державного кордону.

До адміністративної відповідальності притягнуто 54 особи, на яких накладено штрафів на суму 8670 гривень. Через державний кордон не пропущено 43 особи, з яких 14 – діти громадяни України, що не мали відповідних документів на право перетину державного кордону.

Спільно зі співробітниками Чернігівської митниці в пунктах пропуску виявлено порушень законодавства та вилучено товарів на загальну суму 255 тисяч гривень.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини