Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:52:49

Краще купити надійний замок, ніж новий скутер

12.06.2013   14:38

Влітку традиційно збільшується кількість крадіжок двоколісного транспорту. Чимало мешканців взяли за моду залишати велосипеди й скутери без нагляду біля будинків, магазинів, установ. Міліція проводить з нерозважливими водіями роз’яснювальну роботу.

Слово «скутер» в нашій мові з'явилося не так давно, однак щасливий власник новітнього транспортного засобу одразу ж став потенційною жертвою злочинців. Наприклад, власники скутерів і зараз часто залишають їх без нагляду біля будинків чи магазинів. А скутер така річ, що тягти його не треба - просто їдь собі та не привертай зайвої уваги. Скутер - річ цінна, якщо навіть продати його задешево, все одно буде сума немала. В іншому випадку його просто можна відвести до якогось села і там кататися скільки завгодно років. Знайти такого викрадача складно.

Судячи з проведеного правоохоронцями аналізу, час викрадення автомобілів і двоколісних "коней" також різний. Якщо автівки викрадають здебільшого під прикриттям ночі, то скутери й велосипеди, залишені хоча б на нетривалий час, можуть зникати цілодобово: вранці, вдень чи увечері. Тому в міліцію продовжують надходити повідомлення про крадіжки скутерів.

Так, нещодавно в чергову частину звернувся житель Коропа, який повідомив, що за місцем проживання прямо з двору був викрадений його скутер. Сталося це між 8:30 та 9 годинами ранку. Здавалося б, як можна таке вчинити? А дуже просто - господар спровокував злодіїв залишеним у гнізді запалення ключем. От лиходії і не змогли відмовити собі в задоволенні покататися на чужому скутері. Хлопчина спочатку не став звертатися до міліції (чим практично унеможливив шанси знайти транспортний засіб «по гарячих слідах»), а шукав його сам. Коли вже переконався, що крадії напевне вже далеко поїхали на краденому скутері, звернувся в міліцію.

Натомість в Носівці жіночка припаркувала опівночі свій скутер біля будинку, забігла на хвильку додому, а коли повернулася, то скутера і слід прохолов. Тут, як кажуть, коментарі зайві. Хто ж залишає такі речі без нагляду глухої ночі?

А в обласному центрі власник скутера став пішоходом тому, що увечері зі стоянки, яка не охороняється, невідомі зловмисники скутер просто вкрали. Ясна річ, власнику скутера хотілося заощадити на стоянці, а тепер виходить, що скупий платить двічі.

Міліція радить дотримуватися елементарних заходів безпеки, які збережуть ваше майно. Так, найкращим виходом із ситуації є купівля спеціального замка, який у порівнянні із вартістю велосипеда чи скутера коштує копійки.

Не кидайте транспорт напризволяще, навіть якщо ви заходите в магазин чи установу на пару хвилин. Повірте, злодіям буде достатньо цього часу аби зробити вас пішоходом.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини