Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 12:02:18

Як чернігівські журналісти снайперське приладдя "перевіряли". ФОТО

06.06.2013   08:33

До Дня журналіста у Чернігові на базі Північного територіального управління Військової служби правопорядку відбулася акція «Журналісти в армії».

Військові правоохоронці ознайомили представників ЗМІ Чернігівщини з життям та побутом військової частини, продемонстрували їм зразки обмундирування та зброї, якими користуються у повсякденній діяльності.

Крім цього чернігівські медійники виконали ряд спеціальних завдань визначених військовими правоохоронцями. Одне із таких – 20-хвилинний пошук журналістами замаскованого снайпера на ділянці полігону. Снайпера шукали спочатку по кутках, потім всюди: під ногами у траві, у кущах, на деревах, під старим автотранспортом. Особливо непокоїв трактор, що стояв на полігоні. Але ніхто не звернув уваги на сухе зілля, що прикривало низ старого автобуса. Саме на місці двигуна і заховався таємний стрілок. І як потім нам розповіли, він міг дійсно "зняти" всіх. 

Перемірявши бронежелети, каски, маскувальні костюми, журналісти перейшли до вправ із зброєю. Як виявилося зібрати  та розібрати автомат можуть не всі. Адже у журналістів головна зброя - це ручка, мікрофон, диктофон, фотоапарат, камера. Але хоч і не дуже швидко, але і з цим завданням впоралися.

Цікавим продовженням акції "Журналісти в армії" стала гра в пейтбол на базі клубу «STALKER».

Чотири журналістські команди: «Альфа», «Браво», «Дельта» та «Чарлі» змагалися за перемогу. Треба було "захопити базу противника та знищити ворогів".

Відтак, у запеклих «сталкерських» боях, перемогла команда «Браво» у складі журналістки обласного телебачення «Сівер-центр» Яни Тітенок, кореспондента газети «Деснянка вільна» Віталія Назаренка, кореспондента чернігівського тижневика «Деснянская неделя» Віктора Ткаченка та оператора обласного телебачення «Сівер-центр» Євгена Довбні.

- Щороку військові журналісти організовують цікаві поєдинки та змагання, - сказав Віктор Ткаченко. – За п’ять років проведення акції «Журналісти в армії» вже сформувались певні бойові команди. Можемо з впевненістю сказати, що армійські журналісти дадуть фори будь-якому солдату Збройних Сил України.

Кращих журналістів організатори акції нагородили грамотами, дипломами та спеціальними призами, а переможців – перехідним кубком від почесного президента Благодійного фонду імені Двічі Героя Радянського Союзу Олександра Молодчого.

 

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.