Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:49:43

Українські миротворці в ефірі телерадіокомпаній Чернігівщини

28.05.2013   17:46

До Дня миротворців ООН, яке відзначається в Україні 29 травня, в ефірі чернігівських телерадіокомпаній військовослужбовці місцевого гарнізону розповіли про армійську діяльність, яку вони виконували в миротворчих місіях у країнах Африки, Близького Сходу та на Балканах.

Варто зазначити, що перед громадою області виступали військовослужбовці військової служби за контрактом: ті, які лише починають кар’єру професійного військового та в перше побували в миротворчій місій, а також ті, у кого за плечима три-чотири «гарячі точки». Серед них військовослужбовці 8-го командного пункту армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України та Північного територіального управління Військової служби правопорядку.

В ефірі Чернігівської телерадіоагенції «Новий Чернігів» в програмі «Актуально» військові розповіли глядачам про завдання, які вони виконували в миротворчих місіях, особливості військової служби, побут та дозвілля.

Зокрема, старший прапорщик Олексій Глинін, який побував у першій миротворчій місії у Демократичній Республіці Конго розповів про збройні конфлікти, які тривають у країні більше 15 років, а також продемонстрував глядачам африканські сувеніри та елементи спорядження закордонних бійців.

А в ефірі Чернігівського обласного радіо «Сівер-центр» миротворці розказали про відбір та підготовку до участі в закордонній місії, про неоціненний досвід, який отримали там, а також привітали всіх тих, хто 29 травня відзначатиме професійне свято.

- В ефірі телеканалу  «Новий Чернігів» були справжні чоловіки, захисники не лише своєї Батьківщини, а й люди, які несуть мир у світ, - сказала ведуча програми «Актуально» журналістка Ірина Сенченко. – Українські військові врятували не одне життя по всій планеті, а, отже, нам є ким пишатись…

 Ануфрієв Віктор

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини