Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:33:49

Розбійник не виправився – і знову потрапив за ґрати

28.05.2013   08:53Агенцiя

Прокуратурою м.Чернігова підтримано державне обвинувачення в кримінальній справі про розбійний напад на жінку, скоєний у лютому цього року по вул. Рокосовського, 35.

Серед білого дня на вулиці злодій схопив місцеву жительку і, затиснувши її в приміщенні сміттєпроводу та фактично душачи, зірвав із шиї жінки золотий хрестик на ланцюжку. Для жертви злочину пережитий стрес обернувся 10-денним лікуванням у неврологічному відділенні медичного закладу.

Як з’ясувало слідство, злочин скоїв раніше неодноразово судимий  молодик, у якого ще не закінчився строк попереднього покарання. Після засудження за розбій до семи років позбавлення волі він своєю поведінкою і ставленням до праці заслужив умовно-дострокове звільнення на два роки раніше. Вчинення нового злочину показало, що виправлення не відбулося.

Тепер невідбута частина покарання, як того вимагає закон, злочинцеві приєднана  до нового строку позбавлення волі. Державний обвинувач у суді просив призначити даній особі за ст..187 ч.2 (розбій, вчинений особою, яка раніше вчинила розбій або бандитизм) покарання у вигляді семи років двох місяців позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд врахував низку обставин, що пом’якшують покарання (у т.ч. серед них – відшкодування матеріальних збитків потерпілій) і визначив остаточне покарання в шість років один місяць з конфіскацією майна.

Окрім того, суд задовольнив позов прокурора про відшкодування витрат, понесених при лікуванні постраждалої від злочину жінки. Розбійнику доведеться сплатити медичному закладу ще й ці кошти.

Прес-служба прокуратури  м. Чернігова

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини