Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:49:01

“Безпека пішоходів та механізми співпраці громадських організацій з Державтоінспекцією в Чернігівській області”

25.05.2013   13:17Агенцiя

Прес-конференція “Безпека пішоходів та механізми співпраці громадських організацій з Державтоінспекцією в Чернігівській області” за підсумками проекту “Кращі естонські практики з безпеки руху для шкільної освіти в Україні” відбулась в експертному клубі “Чиста політика” 23 травня.

Результати спільної діяльності представили:
керівник проекту Ірина Підгорна, Центр “Доброчин”,
Валерій Парахнєй, начальник Управління ДАЇ УМВС України в Чернігівській області,
Олена Царюк, заступник начальника відділу кадрового забезпечення та профілактичної роботи Управління ДАЇ УМВС України в Чернігівській області
Олександр Підгорний, експерт проекту, Чернігівський Центр Прав Людини.

Черговий реалізований проект сприяв поширенню знань щодо виховання грамотних учасників руху в рамках шкільної освіти. В пілотних містах Чернігів, Городня, Мена, Щорс та селищі Короп понад 400 шкільних вчителів ознайомились з новими європейськими методиками проведення уроків безпеки. Представлено та розповсюджено оригінальний навчальний посібник для вчителів та вихователів під назвою “Стань помітним на дорозі – носи світлоповертаючий знак!”.

З метою підвищення рівня обізнаності щодо способів зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів відбулись спільні зустрічі експертів, працівників ДАІ Чернігівщини з представниками органів місцевого самоврядування, громадських організацій, відділів освіти пілотних міст

Представники Управління ДАІ УМВС України в Чернігівській області та Центру “Доброчин” розповіли про спільну діяльність, спрямовану на зниження травматизму на дорогах Чернігівщини, та представили програми по навчанню та профілактичній роботі з безпеки пішоходів в Чернігівській області .

Начальник управління ДАІ УМВС України в Чернігівській області, полковник міліції Валерій Парахнєй повідомив про ситуацію з аварійністю на дорогах, головні причини виникнення ДТП та розповів про заходи по зниженню дорожнього травматизму. Так, в порівнянні з минулим роком, кількість автопригод зменшилась на 47 випадків, що дозволило скоротити число постраждалих. Валерій Парахнєй додав, що Україна підтримала ініціативу ООН і розпочала активну роботу в напрямку підвищення рівня безпеки дорожнього руху. Зокрема, започатковані соціальні проекти, направлені на боротьбу з аварійністю на дорогах, впроваджуються законодавчі механізми, які позитивно впливають на стан безпеки на дорогах.

Олена ЦАРЮК повідомила про зменшення дитячого травматизму на дорогах та зменшення ДТП з вини дітей, чому безпосередньо сприяла спільна робота державтоінспекціі з Центром “Доброчин” та партнерськими організаціями. Саме ці організації проводили лекції серед дітей області по важливості дотримань правил дорожнього руху та розповсюджували світлоповертаючі елементи. Разом з громадськими активістами було розповсюджено близько 5 000 світлоповертаючих елементів.

Представники ДАІ та громадських організацій звернулися до дорослого населення з проханням дотримуватися правил дорожнього руху, адже саме повнолітні жителі області є прикладом, який наслідують діти.
 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.