Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 18:43:18

Бережіть довкілля від вогню

29.04.2013   17:08

Кожен з нас, особливо навесні, спостерігає масові випалювання сухої рослинності. Завдається суттєвої шкоди навколишньому природному середовищу як правило на сільськогосподарських землях, вздовж автодоріг та залізниць, та ще в результаті бездумних дій окремих громадян.

Вогонь часто розповсюджується на значні площі і призводить до виникнення пожеж в лісових масивах та полезахисних смугах. При цьому знищуються місця мешкання тварин та птахів, мікроорганізмів. Крім того погіршуються механічні, фізичні, хімічні і біологічні властивості родючого шару ґрунту.

Тож, Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області, у зв’язку з настанням сухої, теплої погоди, приділяється особлива увага посиленню контролю захисту лісів, торф’яників і сільгоспугідь від пожеж та попередженню їх виникнення.

Екологи області звертаються до всіх мешканців області з проханням утриматися від розпалювання багать під час прогулянок, спалювання залишків сухої рослинності, стерні.

Слід нагадати, що згідно статті 39 Закону України “Про тваринний світ” та статті 27 Закону України “Про рослинний світ” випалювання стерні, луків, сухої рослинності, опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища тягнуть за собою накладення штрафу.

З метою протидії масовим пожежам в лісах, на торф’яниках та сільгоспугіддях, у весняно-літній період 2013 року, Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області проводяться спеціальні рейди-перевірки. За самовільні пали до порушників природоохоронного законодавства застосовуються заходи адміністративного впливу – на громадян накладається штраф у сумі від 170 до 340 гривень, а на посадових осіб від 850 до 1190 гривень. За ті ж самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, на громадян накладається штраф у сумі від 340 до 680 гривень, на посадових осіб від 1190 до 1700 гривень.

Наразі Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області складено 6 протоколів за ст. 77 ч. 1 КУпАП на загальну суму штрафів 1020 грн.

Пам’ятайте банальна людська необережність може завдати непоправної шкоди довкіллю! Давайте всі разом максимально берегти навколишнє природне середовище нашої мальовничої області.


Тетяна Войтенко, прес-служба Держекоінспекції у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини