Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:32:36

Стан облаштування причалів на Чернігівщині перевірено

18.04.2013   11:53

Регламентоване Постановою Кабінету Міністрів України від 27.07.1998 року № 1147 “Про прикордонний режим” виконання громадянами норм та порядку перебування у контрольованих прикордонних районах та прикордонній смузі не залишається поза постійною увагою керівництва Чернігівського прикордонного загону.

Як вже повідомлялося раніше, наприкінці минулого року, Чернігівською облдержадміністрацією видано розпорядження від 29.10.12 року №397 “Про визначення місць для облаштування пунктів базування маломірних суден та інших плавзасобів в Чернігівській області”, яким визначено 30 місць для облаштування у прикордонних контрольованих районах таких пунктів базування, а саме у Новгород-Сіверському – на річках Десна і Судость, у Щорському – на річках Снов і Цата, у Ріпкинському та Чернігівському – на річці Дніпро.

Не зважаючи на те, що навігація на водоймах Чернігівщини розпочнеться тільки після завершення нересту риб і розмноження інших водних біоресурсів, а саме

– у всіх водосховищах – з 10 червня;

– р. Дніпро – на ділянці від м. Лоїв до с. Нижні Жари, Республіки Білорусь, р. Сож від населеного пункту Яриловицький Скиток до гирла річки – з 1 червня;

– у всіх інших річках в корінних водах – з 21 травня;

– у новостворених водних об’єктах, а також в придатковій системі річок та інших водних об’єктах – з 30 червня, напередодні весняного водопілля, протягом березня та квітня місяців, відповідно до розробленого графіку, спільними комісіями, до складу яких увійшли представники прикордонного загону, водної міліції, Держінспекції з безпеки на морському та річковому транспорті, Держслужби з надзвичайних ситуацій та органів місцевого самоврядування та дежавної влади проведено огляд облаштування пунктів базування маломірних суден та інших плавзасобів та їх готовності до початку навігаційного сезону.

Комісією встановлено, що придатними для експлуатації є лише 3 пункти базування, а саме пункт базування № 14 – вулиця Набережна в с. Клюси на р. Цата, пункт базування №16 – вулиця Дніпровська, в районі північної околиці с. Кам’янка на р. Дніпро та пункт базування №18 – провулок Паромний в смт. Радуль на березі затоки р. Дніпро.

Не зважаючи на значну зацікавленість місцевого населення, в решті визначених місць роботи по облаштуванню поки що не розпочинались. Такий стан речей, якщо не зазнає докорінних змін найближчим часом, взагалі може призвести до заборони використання маломірних плавзасобів на прикордонних водоймах, за виключенням трьох перелічених вище місць.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини