Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 09:29:31

Про що засвідчив аудит діяльності КП “Зеленбуд”?

15.04.2013   16:52Агенцiя

Cпеціалісти Державної фінансової інспекції в Чернігівській області провели аудит діяльності Комунального підприємства “Зеленбуд” Чернігівської міської ради за 2010 – 2012 роки.

У ході дослідження аудитори вказали на низку чинників, які негативно позначилися на результатах фінансово-господарської діяльності підприємства та завадили йому додатково отримати 1,7 млн грн.

Зокрема, державні аудитори встановили, що на балансі КП “Зеленбуд” перебувають об’єкти благоустрою, в тому числі дерева парків, бульварів, скверів та вулиць міста. У відповідності до частини 3 ст. 19 Закону України “Про благоустрій населених пунктів” при пошкодженні чи знищенні зелених насаджень винна юридична чи фізична особа має перерахувати на рахунок балансоутримувача суму їхньої відновної вартості. Проте за рішеннями Виконавчого комітету Чернігівської міської ради балансоутримувач (КП “Зеленбуд”) отримує тільки 50% відновної вартості знищених насаджень, інші 50% – Комунальне підприємство “Дільниця з контролю за благоустроєм міста” Чернігівської міської ради. У результаті КП “Зеленбуд” недоотримало 615 тис. грн, які могло б використати на поновлення зелених насаджень.

Ще понад 1 млн грн підприємство втратило через звільнення окремих юридичних осіб від сплати відновної вартості знищених дерев. Згідно з рішеннями Виконавчого комітету Чернігівської міської ради за 2010 – 2012 роки “Про вирубку зелених насаджень” такі юридичні особи повинні укладати договори з КП “Зеленбуд” на висаджування дерев у трикратному розмірі від знищених. Проте в згаданих розпорядчих документах чітко не прописано строки висадки дерев, хто має контролювати виконання цих зобов’язань, а також не передбачено відповідальності за їх невиконання.

Всього за 2010 – 2012 роки в місті було видалено 2140 дерев, з яких 780 – без сплати відновної вартості. Проте жодне підприємство, яке мусило висадити дерева у трикратному розмірі, у 2010 – 2011 роках не укладало відповідних договорів з КП “Зеленбуд”. І тільки 3 підприємства у жовтні – листопаді 2012 року уклали договори на висаджування 18 дерев.

Як результат, площа зелених насаджень у м. Чернігові за 2010-2012 роки зменшилася з 617,8 до 615,4 га.

Крім того, державні аудитори виявили низку чинників зовнішнього і внутрішнього характеру, що завадили КП “Зеленбуд” зменшити витрати на 644 тис. грн.

За результатами дослідження комунальному підприємству надано рекомендації щодо покращення фінансово-господарської діяльності.


Олександра Защита, заступник начальника відділу державного фінансового аудиту бюджетних програм та діяльності суб’єктів господарювання державного сектору економіки Держфінінспекції в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.

23 квітня: цей день в Україні і світі

23 квітня: цей день в Україні і світі 09:06

ДЕНЬ 790 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 790 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини