Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:47:16

Стали відомі причини прориву греблі на Чернігівщині

10.04.2013   18:44Агенцiя

Причиною прориву греблі на ставку в селі Радянська Слобода Чернігівського району стало заварювання орендарем водойми затворів переливних труб.

Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомив начальник управління Держслужби з надзвичайних ситуацій Вадим Шулюк.

“Орендар ставка – приватний підприємець – наглухо заварив затвори на переливних трубах, прокладених під греблею. І тому вода пішла через верх. Чи зробив він це, щоб риба не випливала, чи просто аби вода у ставок набралася, ми не знаємо”, – сказав Шулюк.

Причини й обставини руйнування греблі наразі з’ясовує прокуратура. За інформацією її прес-служби, Чернігівським райвідділом УМВС відкрито кримінальне провадження за службову недбалість. За результатами вже проведеної перевірки притягуватимуть до відповідальності посадовців райдержадміністрації, які “не вжили заходів щодо безпечного функціонування водного об’єкту та отримання відповідної орендної плати за його експлуатацію”. Підприємця ж можуть позбавити права оренди ставка.

Як повідомляло агентство, прорив греблі на водоймі площею 32 га у Радянській Слободі Чернігівського району стався 6 квітня. В результаті вода залила територію розташованого неподалік садового товариства. Вісьмох дачників, які на той час знаходились у своїх будиночках, рятувальники евакуювали на гумових човнах. Житлові будинки в селі від прориву греблі не постраждали.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/stali_vidomi_prichini_prorivu_grebli_na_chernigivshchini_1816612

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини