Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:44:38

Про програму щодо відновлення здоров’я застрахованих осіб і членів їх сімей на 2013 рік

10.04.2013   09:35Агенцiя

На засіданні правління обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності було прийнято до виконання програму обласного відділення щодо відновлення здоров’я застрахованих осіб і членів їх сімей та її кошторис на 2013 рік.

Метою програми є зміцнення та підтримання належного рівня здоров’я працюючих, продовження тривалості їх активного життя, забезпечення гармонійного розвитку дітей та підлітків, створення умов для зменшення рівня захворюваності з тимчасовою втратою працездатності та, відповідно, зменшення витрат із бюджету Фонду на оплату листків непрацездатності. Для фінансування програми бюджетом відділення Фонду на 2013 рік передбачено кошти в сумі майже 42 млн. грн.

На придбання путівок до санаторно – курортних закладів спрямовується більше 24 млн. грн. (у тому числі 0,6 млн. грн. на придбання путівок до реабілітаційних відділень санаторіїв). Це дасть змогу направити на санаторно-курортне лікування близько 4 300 застрахованих осіб і членів їх сімей. Розподіл путівок проводиться виконавчою дирекцією відділення Фонду згідно заявок міжрайонних та міської виконавчих дирекцій, складених на підставі звернень страхувальників та застрахованих осіб. На санаторно – курортне лікування першочергово направляються диспансерні хворі та часто і тривалохворіючі особи відповідно до висновків закладів охорони здоров’я.

Для проведення часткового фінансування санаторіїв-профілакторіїв за рахунок коштів Фонду передбачаються кошти в сумі більше 1,5 млн. грн., в тому числі: 0,8 млн. грн. для оздоровлення 650 студентів денної форми навчання Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка в санаторії-профілакторії “Юність” та 0,7 млн. грн. для оздоровлення 600 осіб в санаторії-профілакторії Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського.

З метою вирішення питання поліпшення здоров’я, збільшення кількості оздоровлених дітей та максимального охоплення оздоровленням дітей шкільного віку на фінансування оздоровлення дітей в дитячих закладах направляється 10,0 млн. грн.: для часткового фінансування оздоровлення дітей – 7,5 млн. грн., в тому числі через міську і міжрайонні виконавчі дирекції – 5,4 млн. грн., через організації професійних спілок 2,1 млн. грн. та для закупівлі путівок до дитячих закладів оздоровлення за повну вартість – 2,5 млн. грн. Планується оздоровити біля 9 тисяч дітей застрахованих осіб області.

На часткове фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл, з бюджету відділення Фонду в межах статті “Оздоровчі заходи”, направляється майже 4 млн. грн.
На придбання дитячих новорічних подарунків та забезпечення ними дітей застрахованих осіб області виділяється майже 2,2 млн. грн.

Очікується, що виконання програми дасть можливість: забезпечити лікуванням та оздоровленням згідно медичних показань майже 5 600 застрахованих осіб та членів їх сімей (в тому числі 650 студентів); оздоровити в дитячих закладах оздоровлення біля 9 тисяч дітей застрахованих осіб; сприяти охопленню більше 8 тисяч дітей регулярними заняттями з фізичної культури та спорту; придбати понад 90 тисяч дитячих новорічних подарунків для дітей застрахованих осіб.

За рахунок проведення заходів, направлених на поліпшення та зміцнення здоров’я застрахованих осіб і членів їх сімей, планується зменшити рівень захворюваності та тимчасової втрати працездатності серед зазначеної категорії населення.


Прес – служба виконавчої дирекції відділення Фонду
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини