Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:55:14

Державтоінспекція Чернігівщини зустріла вихідні на передовій боротьби з негодою

01.04.2013   08:24Агенцiя

Свято Теплого Олексія, яке православні християни відзначають 30 березня, принесло на Чернігівщину рясні снігопади й хуртовину. Вже з ночі на автошляхах Придесення видимість упала до мінімуму, додавши роботи Державтоінспекції, рятувальникам та дорожнім службам.

Ускладнення погодних умов не стало для міліції несподіванкою, тож правоохоронці діють за добре відпрацьованою і перевіреною негодою схемою – надають допомогу водіям на складних ділянках трас, де без сторонньої допомоги вантажівки самостійно не подолають круті спуски і підйоми.

Інспектори ДАІ спільно з рятувальниками державної служби з надзвичайних ситуацій тягачами витягують багатотонні фури, особливо це актуально на трасах міждержавного значення поблизу пунктів пропуску на кордоні. Надається допомога медикам аби пацієнти вчасно дісталися до лікувальних закладів.

І хоча дорожні служби активно розчищають сніг, негода поки що не збирається відступати, тож міліція нині працює в посиленому варіанті несення служби й готова в любий момент направити мобільні групи туди, де вони якнайбільш потрібні.

Так, на міжнародній трасі Е-95 (Київ – Санкт-Петербург) поблизу села Лемеші зазнала аварії одна з автоцистерн автопоїзду, що складався з двох автомобілів. Пусті перевізники нафтопродуктів з Республіки Молдова поспішали до Києва, але на складній ділянці дороги тягач передньої машини почало зносити з дороги. Водій спробував вирівняти багатотонну машину, але в результаті його розвернуло практично на 180 градусів й викинуло в правий кювет. При цьому сама автоцистерна залишилася на трасі, створюючи перешкоду для руху транспорту. Напарник спробував витягти колегу з кювету своїм тягачем, але не зміг.

В цей час трасою проїжджав наряд стаціонарного посту ДАІ “Кіпті”, що тільки-но надавав допомогу потерпілим в ДТП поблизу Козельця. Державтоінспектори одразу запропонували водієві медичну допомогу, але вона йому не знадобилася, бо він не постраждав. Тоді ДАІшники напоїли змерзлих водіїв чаєм та викликали важку техніку й ще один екіпаж аби перекрити рух трасою, доки витягатимуть автоцистерну. Вся операція пройшла досить швидко і автопоїзд самостійно продовжив рух за маршрутом.

Нині по всій області силами ДАІ відбувається моніторинг автошляхів для своєчасної і повної допомоги автомобілістам. У кожного екіпажу на борту в обов’язковому порядку є термос з чаєм та бутербродами, адже північ України істотно відрізняється погодою від південних та центральних областей держави. Інформація про стан боротьби з негодою стікається до цілодобового оперативного штабу, який координує роботу міліції та інших оперативно-рятувальних служб.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини