Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:45:26

В Чернігові міліція затримала розбійника, який вчинив напад на неповнолітнього сина місцевого фотокореспондента

27.03.2013   08:07

Коли до чергової частини звернувся відомий на всю область фотокореспондент і повідомив про напад на його неповнолітнього сина, в Чернігові було введено план “спіраль” та орієнтовано особовий склад міської міліції.

У під’їзді багатоповерхівки невідомий парубок наздогнав підлітка і в грубій формі почав вимагати в того гроші та мобільний телефон. А щоб жертва не подумала, що це якийсь жарт, лиходій вийняв ножа та підніс його впритул до обличчя переляканого хлопчини.

А отримавши бажане, рушив собі далі, ніби нічого й не сталося. Та хлопчина не розгубився, звернувся по допомогу до мешканців будинку і від них викликав міліцію. Саме це й зіграло вирішальну роль аби стало можливим затримати нападника по “гарячих слідах”.

Журналісти і люди мистецтва – щоденні гості прес-служби УМВС в Чернігівській області, тому коли з сином чернігівського фотокореспондента сталася така прикрість, він в першу чергу зателефонував не на 102, а саме в сектор зв’язків з громадськістю. Фотокор був впевнений, що колеги йому точно допоможуть, бо ж прес-служба – це теж міліція.

Всі злочини проти представників ЗМІ знаходяться на контролі у міністра внутрішніх справ, тож працівники прес-служби зв’язалися з черговою частиною і повідомили про злочин, а батькові потерпілого пояснили що треба робити підлітку до приїзду слідчо-оперативної групи.

Зважаючи на те, що напад стався поблизу залізничного вокзалу, слідчо-оперативна група, екіпажі ДАІ, державної служби охорони та патрульної служби обстежили прилеглу територію, намагаючись знайти молодика, якого описав потерпілий. Перевірилися місця, де зловмисник міг збути майно і безперешкодно виїхати з міста – орієнтування отримали наряди на вокзалах і ринках.

Напрямок пошуків виявився вірним, бо вже через сорок хвилин після розбійного нападу наряд міліції затримав молодика на одному з ринків Чернігова, де той планував позбутися телефону. Потерпілий одразу упізнав у затриманому свого кривдника. Ним виявився житель обласного центру 1992 року народження, у нього було виявлено та вилучено мобільний телефон підлітка та ніж, яким він погрожував жертві.

Громадянин затриманий та поміщений до ізолятора тимчасового тримання, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 187 частиною 1 Кримінального кодексу України (розбій) – карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Практика ще раз підтвердила тезу про те, що чим швидше міліція отримає повідомлення про злочин, тим вищі шанси розкрити його по “гарячих слідах”.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини