Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 00:36:43

На Чернігівщині військові пожежники врятували від полум’я дві оселі

21.03.2013   10:33

Завдяки оперативним діям військових вогнеборців з 1-ї окремої танкової бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, що дислокується у селищі Гончарівському, ліквідовано дві пожежі в населених пунктах на Чернігівщині.

На пульт чергового танкової бригади надійшов сигнал про виникнення пожежі в цивільному житловому будинку у селі Козероги Чернігівського району. За місцем виклику відразу було направлено пожежний розрахунок пожежного взводу військової частини.

Горів дах будівлі  та дерев’яна веранда, полум’я швидко поширювалося. В першу чергу військовим пожежникам потрібно було швидко локалізувати пожежу. За словами начальника служби пожежної безпеки (м. Чернігів) Північного територіального відділу пожежної безпеки підполковника Олександра Мерцалова, причиною виникнення пожежі стало порушення правил користування пічним опаленням житлової будівлі. Як наслідок, вогонь знищив дерев’яні перекриття, вікна та двері.

- Гасіння тривало майже  три години, - повідомив начальник служби пожежної безпеки танкової бригади капітан Олег Прохоренко. –Завдяки тому, що ми вчасно прибули на місце події вдалося врятувати будівлю, меблі та побутову техніку і ніхто з людей не отримав травм.

На допомогу військовим вогнеборцям прибув підрозділ державної  пожежно-рятувальної частини Державної  служби з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області. Коли, спільними зусиллями, з пожежею майже впоралися, капітан Олег Прохоренко отримав новий сигнал від чергового частини про пожежу у селі Смолин, що за вісім кілометрів від Козерогів. Про загорання електричного дроту попід дахом житлової будівлі вісімдесятитрьохрічної мешканки села Надії К. повідомили її сусіди.

- Існувала реальна загроза життю жінки, - розповів офіцер Олег Прохоренко. – Я миттєво прийняв рішення відбути разом з пожежним розрахунком до нового місця події.

Прибувши до Смолина військовики відразу знеструмили житлову будівлю та за десять хвилин впоралися з вогнем, що починав розгоратися під дахом. Тож суттєвих пошкоджень для хатини полум’я спричинити не встигло.

За словами військових, стара  жінка навіть  не здогадувалася, що її дім горить. Вона дізналася про це, лише це лише коли її рятівники постукали до неї у двері…

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини