Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:08:17

Співробітники міліції затримали вбивцю пенсіонера

05.03.2013   10:13

Міліціонери Козелецького райвідділу, що на Чернігівщині, вирахували і затримали чоловіка, який вирішив компенсувати свої втрати розбійними нападами на помешкання літніх людей. В результаті свого візиту до подружжя пенсіонерів дідусь загинув, а його дружина - в тяжкому стані.

До чергової частини Козелецького райвідділу внутрішніх справ від диспетчера пожежної частини надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Олексіївщина Козелецького району. В повідомленні також зазначалося, що на місці пожежі виявлено труп власника помешкання 1928 р.н. з тілесними ушкодженнями та його дружину із закривавленою головою.

На місце пригоди одразу ж виїхали керівництво райвідділу та УМВС області, а також слідчо-оперативні групи району та УМВС України  в Чернігівській області. Потерпілу бабусю на той момент вже відправили швидкою медичною допомогою в до хірургічного відділення Козелецької районної лікарні.

Пошуки злочинця розпочалися як тільки міліціонери прибули на місце злочину. Від потерпілої бабусі було отримано інформацію, що зловмисник, щоб проникнути в будинок, назвався представником однієї з комунальних служб.

Чіткі сліди з тильної сторони будинку, з дверей «чорного ходу» безпомилково вказували напрямок втечі зловмисника. Пройшовши кілометрів з 4 через поле та недіючу ферму, правоохоронці зупинилися на узбіччі дороги. Тут сліди зникали і починався слід автомобіля - злочинець далі поїхав на машині.

Силами дільничних інспекторів в селі одразу ж розпочали подвірний обхід помешкань селян з надією на те що хтось щось бачив, адже злочин був скоєний серед білого дня від 13-ї до 14-ї години. Сусід потерпілих, який в той час вивозив з двору сніг, згадав, що приблизно в цей час він бачив невідомого, який певний час тупцював на вулиці за кількасот метрів від двору пенсіонерів, а потім кудись зник. Також дільничний, який в той день згідно графіка, проводив у селі прийом громадян, коли добирався до Олексіївщини звернув увагу на підозріле авто, яке якось дивно їхало і, в кінці кінців, звернуло на польову дорогу поза селом. Поведінка водія задалося дільничному підозрілою і він ще записав номер автівки. От саме ця пильність і допомогла правоохоронцям у подальших розшукових діях.

За номером машини оперативники вирахували її власника, а вже потім почали і його пошуки. Зловмисником виявився житель Козельця 1986 р.н., який на той момент значився працівником однієї з київських фірм.

Затримали підозрюваного у Козельці. Після недовгих дебатів зі слідчим про користь і шкоду подальшого мовчання, зловмисник зізнався у скоєному та дав правдиві свідчення. Він розповів, що останнім часом втратив багато грошей і щоб компенсувати свої втрати вирішив вдатися до розбійних нападів на помешкання літніх людей.

Зараз проти нього відкрите кримінальне провадження одразу за трьома статтями Кримінального кодексу п.5 ч.2 ст.115 (навмисне вбивство) ч.3 ст.15 п.6 ч.2 ст.115 (замах на вбивство) та 187 (розбійний напад). Наразі проводиться перевірка затриманого на його причетність до інших аналогічних злочинів не лише в Чернігівській, а й в сусідніх областях. Досудове розслідування триває.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини