Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:30:56

В останні дні лютого лісники Чернігівщини провели аукціон, колегію та нараду

01.03.2013   09:16Агенцiя

На останній зимовій колегії розглядалася низка актуальних питань. На торгах реалізували 80% запропонованої необробленої деревини

Перед початком торгів відбулася нарада, яку провів начальник Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Лозицький.

- Постійно треба думати про економіку, не забувати про подорожчання пального - наголошував Валерій Григорович. - Адже заготівля кожного кубометра деревини стає дорожчою. Варто підприємствам активно й цілеспрямовано працювати з клієнтами: на складах ще є залишки деревини.

Настає напружений весняний період. Отож на посадці лісу (а людей скрізь обмаль) варто інтенсивніше використовувати техніку. На часі й закупівля нової.

Валерій Лозицький також зосереджував увагу присутніх і на тому, щоб лісогосподарські підприємства заробляли кошти в результаті побічних видів діяльності.

На торги було виставлено 60 тис.м3 необробленої деревини. На аукціоні в ролі покупців виступили 97 учасників цього заходу, а продавцями стали всі 11 держлісгоспів області.

Представлена на торги продукція була реалізована на 80 %.

На останній зимовій колегії розглядалася низка актуальних питань.

З доповіддю "Про стан відтворення лісів, створення плантацій швидкоростучих лісових порід у 2012 році та завдання на 2013-й і стан лісового насінництва і лісонасіннєвої справи" виступив головний спеціаліст відділу лісового господарства Чернігівського ОУЛМГ Володимир Перев'язко. Він зазначив, що на початок року стовідсотково перевірено заготовлений насіннєвий фонд.

У нинішньому році потрібно забезпечити максимальний збір насіння з об'єктів постійної насіннєвої бази та окремо проводити висів. І неухильно дотримуватися оптимальних строків заготівлі, перероблення та зберігання насіння. А також не порушувати технології його переробки.

"Ефективність використання енергоресурсів за 2012 рік" - тема виступу головного спеціаліста відділу лісосировинних ресурсів Володимира Кирієнка.

Про готовність держлісгоспів до цьогорічного пожежонебезпечного періоду доповідав на колегії заступник начальника відділу лісового господарства Микола Ковбас. Наголошувалося на завершенні розробки мобілізаційно-оперативних планів ліквідації лісових пожеж на нинішній рік, відповідно до ст.31 Лісового кодексу України; на посиленні роботи по виконанню запланованих санітарно-оздоровчих заходів у лісах і їх протипожежного облаштування.

Микола Пиріг, начальник відділу мисливського господарства, розповів присутнім про здійснені рейди-перевірки зимівлі тварин та про заготовлену кормову базу.

Микола Тищенко, Чернігівське ОУЛМГ

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини