Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 14:43:06

Cвоє перше цьогорічне засідання зібралися члени громадської ради при ДПС у Чернігівській області

27.02.2013   11:36Агенцiя

Громадська рада - в інтересах громади

Першим із питань, винесених для розгляду на засіданні, були підсумки діяльності податкової служби області за січень, про які розповів заступник голови ДПС у Чернігівській області Петро Жабинець. Зокрема, він зазначив, що податковою службою області до загального фонду державного бюджету зібрано 78,3 млн.грн. податків. До місцевих скарбничок надійшло 119,2 млн.грн., що на 16,2 відс., або на 16,6 млн. грн. більше аналогічного періоду 2012 року.

Продовжуючи податкову тематику, на запрошення членів громадської ради, виступила начальник управління оподаткування фізичних осіб ДПС у Чернігівській області Світлана Волкова. Вона розповіла про суттєві відмінності цьогорічної кампанії декларування доходів громадян. За її словами для зручності обслуговування громадян і підприємців ДПС  України впроваджено сервіс "Заповнення  декларацій про майновий стан і доходи", який дає змогу заповнювати декларацію в електронному  вигляді. Скористатися ним можна  після отримання електронного ключа цифрового підпису та відповідного програмного забезпечення, які надаються податковою службою безкоштовно.

Особливий інтерес учасників засідання викликало питання щодо отримання податкової знижки та повернення частини сплаченого протягом 2012 року до бюджету податку на доходи.

Генеральний директор організації "Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області" Андрій Лісовий розповів про Обласну програму розвитку малого і середнього бізнесу на 2013-2014 роки та про результати виконання програми  за 2011-2012 рр.. Зокрема, він зазначив, що на 2013-2014 роки для Чернігівщини виділено 2 млн. грн.., з яких 1,6 млн. грн.. - на фінансову підтримку бізнес-проектів.

Людмила Волковинська, голова Чернігівського обласного осередку ВГО "Всеукраїнський бухгалтерський клуб", розповіла про співпрацю із податковою службою. Зокрема, щиро дякувала фахівців обласного апарату за  участь фахівців податкової служби у заходах, які проводяться у рамках Клубу бухгалтерів.
        
Продовжуючи засідання, член Чернігівської обласної громадської організації "Центр з економічно-правових питань "Діалог" Леонід Біленький, розповів про втілення пропозицій бізнесу в лібералізацію економіки. За його словами, у ЗМІ  з'явилася інформація щодо внесення на розгляд до Верховної Ради законопроекту про запровадження диференційованої ставки податку на доходи фізичних осіб  у залежності від розміру заробітної плати. Саме така пропозиція вносилась до Програми лібералізації від бізнес-спільноти Чернігівщини. На його думку, саме такий диференційний підхід допоможе стимулювати бізнес і легалізувати не лише виплату заробітної плати, а і працю найманих працівників.

І на останок, учасники засідання обмінялися думками щодо подальшої роботи Громадської ради у 2013 році. 


Відділ взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПС у Чернігівській області

 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.