Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:00:21

Міністр оборони України нагородив переможців військово-спортивних змагань "Захисник Вітчизни". ФОТО

25.02.2013   08:07

23 лютого, на Чернігівщині, з нагоди святкування головного чоловічого свята, відбулися військово-спортивні змагання "Захисник Вітчизни". Пройшли вони на полігоні 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України, що дислокований в селищі Десна.

Команда цивільних журналістів прийняла виклик збірної військовослужбовців-контрактників "Десни". Учасники доводили своє вміння володіти зброєю у п'яти вправах - стрільбі з пістолета, автомата, ручного кулемета, снайперської гвинтівки та метанні на влучність імітаційної гранати з башти танка.

Крім того, поза конкурсом, під керівництвом досвідчених інструкторів "акули пера" змогли випробувати себе у водінні грізної бойової техніки, яка стоїть на озброєнні вітчизняного війська - модернізованого українського танка БМ-64 "Булат", бойової машини піхоти, бронетранспортера та броньованого "Хаммера".

Привітати представників ЗМІ зі святом на полігон навчального центру, за важелями танку "Булат" особисто приїхав Міністр оборони України Павло Лебедєв.
Військовослужбовці за контрактом продемонстрували професійний вишкіл у вправах зі стрілецькою зброєю, та очікувано здобули перше місце, проте і результати журналістів приємно здивували суддів і Міністра оборони.

Під час брифінгу керівник вітчизняного оборонного відомства відповів на запитання журналістів та нагородив переможців у різних номінаціях кубками,  військовими подарунками та грамотами. Всім журналістам, хто показав відмінні результати Павло Лебедєв запропонував призиватися до лав Збройних Сил.

"Президент України погодив та дав відповідне доручення Кабінету Міністрів виділити необхідне фінансування для потреб армії на поточний рік"
Повідомив представникам ЗМІ Міністр оборони України Павло Лебедєв на полігоні 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України (смт. Десна).
- Фінансування Збройних Сил України на 2013 рік передбачено у розмірі 15 мільярдів гривень. Є розрахунок на недофінансування через кредиторську заборгованість у розмірі 1,2 мільярди гривень на 1 січня, - розповів Павло Лебедєв.

Він підкреслив, що бюджетом також передбачено фінансування, яке складає 1 мільярд гривень на нове озброєння та півмільярда на ремонт.
- Також подане та затверджене Президентом України додаткове виділення близько 1,8 мільярда гривень на озброєння, - повідомив Міністр оборони України Павло Лебедєв.

"Оборонні відомства України та Російської Федерації вивчають питання спільного будівництва житла в Криму для військовослужбовців двох країн"
Про це сьогодні, 23 лютого, на полігоні 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України (смт. Десна) повідомив представникам ЗМІ Міністр оборони України Павло Лебедєв, говорячи про результати своєї зустрічі з міністром оборони РФ генералом армії Сергієм Шойгу у Севастополі цього тижня.
- Обговорювалося соціальне питання спільної участі в будівництві житла для військовослужбовців України та Росії, в першу чергу, на територіях вивільнених військових містечок. Їх в Криму та, зокрема, у Севастополі дуже багато. Є навіть містечка, які знаходяться у центрі Севастополя, вони є, як кажуть, обличчям міста але кинуті, зруйновані та занедбані. Їх необхідно забудувати житлом, - повідомив Павло Лебедєв.

Міністр оборони України додав, що це можна зробити через залучення до будівництва приватних інвестицій, створити робочі місця і в підсумку забезпечити військовослужбовців житлом.

Також під час українсько-російських переговорів на рівні міністрів оборони, українська сторона порушила питання пенсій для військовослужбовців.
- Щоб військовослужбовці російської армії, які звільнені в запас і мають бажання залишатися жити в Україні, мали можливість отримувати пенсію на території України, - пояснив Павло Лебедєв.

Він зазначив, що це питання процедурне і подібні угоди у Росії є з Німеччиною, Ізраїлем та іншими країнами.
- Для України це можливість залучити фінансові надходження на територію нашої держави, відповідно, ці гроші залишаться у нас і будуть розвивати інфраструктуру та інші проекти в Україні. А найголовніше - люди отримають комфорт, їм не доведеться часто виїжджати в Росію лише для отримання своїх же коштів, - сказав Міністр оборони України Павло Лебедєв.

"Україна і Росія домовилися оновити склад робочих груп, які займаються питаннями базування Чорноморського флоту РФ"
Розповів представникам ЗМІ Міністр оборони України Павло Лебедєв на полігоні 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України (смт. Десна) про підсумки зустрічі з російським колегою генералом армії Сергієм Шойгу.
- Угоду щодо Чорноморського флоту Російської Федерації підписано вже 18 років тому, створено близько 80 робочих груп і всіляких підкомісій, але маса поточних питань на сьогоднішній день так і не вирішені, - сказав Павло Лебедєв.

"Міноборони РФ звернулося до Міноборони України з проханням врегулювати митні процедури, необхідні для переозброєння Чорноморського флоту"
Повідомив сьогодні, 23 лютого, на брифінгу представникам ЗМІ Міністр оборони України Павло Лебедєв на полігоні 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України (смт. Десна).

- Міністерство оборони Російської Федерації звернулося з тим, що вони планують проводити переозброєння свого Чорноморського флоту і попросило врегулювати питання митних процедур, - сказав керівник вітчизняного оборонного відомства.
Разом з тим, Павло Лебедєв підкреслив, що питання митних процедур не входить до компетенції Міністерства оборони, тому відповідні документи будуть оформлені і передані у Міністерство доходів і зборів, в Кабінет Міністрів та до Міністерства фінансів.
- Бажання Росії зрозуміло, адже технології йдуть уперед і бажання переозброїти свій флот - справедливе. Тому необхідно вирішити всі питання на законодавчому рівні, враховуючи інтереси в тому числі України як позаблокової держави, - сказав Міністр оборони України Павло Лебедєв.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини