Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 08:52:53

У будинку на Чернігівщині злодій підготував міліції зустріч, наче з фільму "Сам удома". ВІДЕО

22.02.2013   17:13Агенцiя

Чернігівські правоохоронці зловили рецидивіста у лісі поблизу зони відчуження. Чоловік з багатим кримінальним минулим і 7 судимостями цього разу вирішив сховатися від правоохоронців під землею, йдеться в сюжеті ТСН.

Злодія розшукували не лише українські, але й білоруські правоохоронці. Однак тому тривалий час вдавалося водити міліціонерів за носа.

Факти крадіжок і пограбувань у селі Ковпита стали регулярними, проте ані самі речі, ані підозрюваного слідчі знайти не могли. Принаймні, застати його вдома було нереально.

Зрештою злодія виказала його ж кохана. Виявилося, підозрюваний прокопав підземні ходи та ними втікав від переслідувачів.

"Як пояснила співмешканка даного громадянина, він знаходиться під підлогою, вирив собі землянку і жив там", - розповів заступник керівника Чернігівського РВ УМВС Олександр Камлик.

Будинок, попри позірно звичайнісінький інтер'єр, нагадує кадри з фільму "Сам удома". На правоохоронців тут чекала купа сюрпризів.

Грабіжник-рецидивіст ховався в ньому від міліції і навіть не лишав слідів. Під землею він вирив собі тунель, але куди він веде, ніхто не знає.

Вхід у тунель замаскований. На перший погляд здається, це звичайний підвал. Але за дерев'яними балками приховується вузенька нора. На увесь райвідділ не знайти міліціонера, який зміг би туди пролізти.

"Тунель викопав, оскільки він був маленький, худенький, викопав під себе. Тобто ні я, ні хтось інший не зміг би туди пролізти. Щоб туди пролізти, треба будинок зносити", - розповів дільничний інспектор Микола Булах.

Утікач дуже маленький — зростом півтора метра, розповідає його сусід. Підземні ходи він вирив, щоб ніхто більше не зміг його спіймати. Десь там і переховував крадене.

"Підземні ходи прокопав від будинку до сараю. Сарай там підпиляв, як він пояснив, щоб коли міліція прийде, їх дахом привалило", - розповів єгер Олександр Кужель.

Ловили втікача троє правоохоронців разом із місцевим єгерем. На слід грабіжника вони натрапили вже у лісі. Злочинець, схоже, прямував у бік зони відчуження.

Переслідувачі пройшли по сліду щонайменше 20 км і спіймали грабіжника на другу добу пошуків. Кмітливість рецидивіст виявив і при затриманні.

"Носив із собою простирадло біле. Тобто найменша підозра – падав на сніг і накривався цим простирадлом, і так вдавалося йому переховуватися", - пояснив учасник затримання.

Чоловіка раніше судили за зґвалтування, грабежі, крадіжки та підробку документів. Цього разу він може сісти за ґрати увосьме.

Усього в місцях позбавлення волі злочинець провів понад 25 років. Правоохоронці сподіваються, що цього разу він сяде надовго, адже навіть бояться припускати, яких іще несподіванок чекати від цього зловмисника.

http://tsn.ua/ukrayina/u-budinku-na-chernigivschini-zlodiy-pidgotuvav-miliciyi-zustrich-nache-z-filmu-sam-udoma-283039.html

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини