Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:35:59

Жоден водій, який залишив місце ДТП, не уникне відповідальності

13.02.2013   08:07

Міліція постійно наголошує: жоден водій, який залишив місце ДТП, не надавши при цьому допомоги потерпілому, обов’язково не уникне відповідальності. Про те, що це не пусті слова, свідчить останній випадок, який днями трапився в Чернігові.

В чергову частину Чернігівського міського відділу внутрішніх справ надійшла інформація, що на вулиці Борисенка невстановлений водій, керуючи автомобілем “Фольксваген” білого кольору, скоїв наїзд на жінку, яка поверталася зі зміни додому та йшла узбіччям дороги в попутному з автомобілем напрямку. Після скоєння ДТП водій з місце пригоди зник. В результаті наїзду та подальшого падіння жінка отримала тілесні ушкодження та знаходиться на лікуванні.

Під час огляду місця пригоди працівники ДАІ виявили фрагменти правого переднього повороту, за яким вдалося ідентифікувати транспортний засіб. Завдяки наполегливості правоохоронців вже наступного дня в ході проведення розшукових заходів наряд ДАІ по вулиці Старобілоуській зупинив та затримав білий “Фольксваген-транспортер” з ушкодженнями, характерними для ДТП. На момент затримання водій (згідно медичного обстеження) знаходився в стані алкогольного сп’яніння. Чоловік зізнався у скоєному й надав правдиві свідчення, відкрито кримінальне провадження.

Державтоінспекція Чернігова нагадує, що водій, який залишив місце ДТП з постраждалими, обов’язково відповідатиме перед законом, а закон по відношенню до таких громадян дуже суровий, він передбачає обмеження волі на строк від 7 до 12 років. І навіть якщо буде з’ясовано, що винуватець автопригоди не водій, а сам пішохід, все одно водій буде відповідати за залишення місця пригоди, завідомо залишивши постраждалого без допомоги в небезпечному для життя стані. Згідно статті 135 Кримінального кодексу України такий злочин тягне за собою обмеження волі строком від трьох до восьми років.

Останні новини Чернігівщини

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини