Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:28:07

Відзначено 20-річчя Чернігівської митниці

05.02.2013   15:26

20-річчя з дня створення відзначила 4 лютого Чернігівська митниця.

20-річчя з дня створення відзначила 4 лютого Чернігівська митниця.

20-річчя з дня створення відзначила 4 лютого Чернігівська митниця.

Від імені голови обласної ради Анатолія Мельника керуючий справами виконавчого апарату ради Сергій Фесенко привітав колектив Чернігівської митниці з 20 річницею її діяльності.
- За цей час ви міцно стали на ноги. Ваша невтомна праця відіграє все більше значення для розвитку соціальної та економічної сфери як Чернігівщини, так і всієї держави загалом. Завдяки вашій роботі збільшуються надходження митних зборів до державної скарбниці. Вживаються заходи, спрямовані на виявлення, припинення та профілактику службових злочинів, проявів корупції та хабарництва. Поступово відбувається спрощення митних процедур, оформлення митних декларацій та забезпечення комфортних умов під час перетину кордону…, - зазначив у своєму виступі Сергій Фесенко. 
Також згідно з розпорядженням голови Чернігівської обласної ради за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 20-ї річниці з дня створення Чернігівської митниці Сергій Фесенко вручив почесні грамоти обласної ради та нагрудні знаки  до них начальнику Чернігівської митниці Олександру Іванову, начальнику митного поста "Щорс" Олександру Медведьку, заступнику начальника відділу митних платежів Чернігівської митниці Неонелі Тимошенко та головному інспектору митного поста "Грем'яч" Геннадію Похтелю.
Від імені чернігівського міського голови та територіальної громади обласного центру колектив митників та ветеранів митної служби привітав заступник міського голови - керуючий справами виконкому Станіслав Віхров. Він, зокрема, підкреслив, що пройшовши непростий шлях становлення паралельно з розбудовою власної державності в Україні митниця на сьогодні стала відомством європейського зразка. "Ефективність організації роботи доведена й під час Євро-2012, коли довелося приймати велику кількість спортсменів, уболівальників, туристів. Наші митники гідно впоралися з цим непростим завданням, тим самим забезпечивши позитивний імідж України", - зазначив С. Віхров.

ДОВІДКОВО: До зони діяльності митниці відносяться Чернігівська область, м. Славутич Київської області та зона відчуження ЧАЕС. Довжина кордону, що межує з Російською Федерацією, становить 184 км, із Республікою Білорусь - 288 км. До складу митниці згідно з її структурою та штатним розписом, входить 11 митних постів, загальна чисельність працівників - 465 осіб.
Протягом 2012 року чернігівські митники забезпечили 2,3 млрд. грн. надходжень до бюджету. В порівнянні з 2011 роком надходження митних платежів збільшились на 478,1 млн. грн. або на 26 %.
Імпорт товарів збільшився порівняно з 2011 роком на 20,48 % і склав 1 млрд. 205,74 млн. дол. США, експорт - на 5,93% - 421,99 млн. дол. США. Товарну структуру імпорту становили дизельне паливо, бензин, тютюн, папір, картон, каучук, гума та вироби з них, транспортні засоби. У структурі експорту переважали шпалери, тютюнові вироби, молочні продукти, обладнання, алкогольні та безалкогольні напої.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини