Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:59:01

День відкритих дверей чернігівського РЦЗ

04.02.2013   13:50Агенцiя

Минулого тижня в Чернігівському РЦЗ відбувся День відкритих дверей, в рамках якого було проведено семінар з техніки пошуку роботи та міні-семінари безпосередньо в профінформаційному секторі.

Заступник директора центру зайнятості Алла Шеїн ознайомила присутніх зі станом сучасного ринку праці, зазначивши, що, порівняно з минулим роком, кількість людей, які втратили роботу і звернулись до служби зайнятості за допомогою у працевлаштуванні, наразі збільшилась. Відповідно зросло й навантаження на одне робоче місце. Зважаючи на це, заступник директора закликала присутніх не бути байдужими до власної долі, сподіваючись лише на допомогу службу зайнятості, а й самим активізуватися у пошуку роботи і опрацьовувати всі можливі джерела вакансій.

У профінформаційному секторі безробітним розповіли як користуватися паспортами підприємств та папками з описом професій. Учасники заходу мали можливість ознайомитися з актуальними вакансіями, знайти потрібну оновлену інформацію про підприємства області з їх координатами та у телефонному режимі поспілкуватися з роботодавцями і домовитися про подальшу співбесіду.

Фахівці Чернігівського РЦЗ ознайомили шукачів роботи з новими положеннями законодавства про зайнятість. Зокрема, було зазначено, що згідно з чинним законом «Про зайнятість населення» статус безробітного надається з першого дня реєстрації і незалежно від зареєстрованого місця проживання. У новому законі збільшено максимальний рівень допомоги по безробіттю - тепер він однаковий для всіх осіб, незалежно від регіону, де проживає людина. Також було розширено перелік категорій громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. Крім того, закон гарантує захист прав громадян від дискримінаційних проявів на ринку праці: у повідомленнях про вакансії заборонено вказувати вік і стать претендентів на роботу. Молоді задля набуття професійного досвіду надано право проходити стажування за майбутньою професією на підприємстві. Запис про це вноситиметься у трудову книжку. Люди, яким за 45 років, можуть одноразово отримати ваучер на професійне навчання за новою професією.

Наприкінці заходу фахівці служби зайнятості відповіли на питання присутніх.


Тетяна Квачан, головний спеціаліст відділу надання соціальних послуг Чернігівського РЦЗ

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини