Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:52:50

Рушниця, патрони, здобич та штраф 10 тисяч гривень - плата за браконьєрство

14.01.2013   10:44

Таким став результат незаконного полювання одного з жителів Сумської області в угіддях МРП “Новгород-Сіверське”

Про це повідомляє прес-служба Держекоінспекції у Чернігівській області.

Правила  та порядок полювання регламентовано Законами України “Про тваринний світ”, “Про мисливське господарство та полювання”, іншими законами та нормативно-правовими актами України, а також наказами  користувачів мисливських угідь про проведення полювання на їх територіях.

Але, як показує життєвий досвід та чисельні перевірки, із року в рік під час полювання фіксується безліч порушень.

Під час проведення чергової рейд-перевірки  по контролю за станом охорони та використанням тваринного світу Держекоінспекцією у Чернігівській області встановлено черговий факт браконьєрства.

В мисливських угіддях МРП “Новгород-Сіверське” ЧОО УТМР біля с.Фаївка Новгород-Сіверського району на кукурудзяному полі громадянин Сумської області здійснив незаконне добування дикого кабана.

Зазначене є порушенням ст. 20 Закону України  “Про мисливське господарство та полювання”.

За  порушення правил полювання порушник притягнений до адміністративної відповідальності за ст. 85, ч.2 КУпАП.

Мисливську рушницю, патрони, посвідчення мисливця та м'ясо кабана вилучено, про що складено опис.

Сума збитків, заподіяних унаслідок порушення законодавства у галузі мисливського господарства та полювання в результаті незаконного добування кабана на території мисливських угідь становить 10000 грн.

Матеріали справи передано до Новгород-Сіверського  районного суду.

Держекоінспекція у Чернігівській області попереджає, що і надалі проводитиметься контроль за дотриманням користувачами мисливських угідь затверджених лімітів та норм добування мисливських тварин, охороною державного мисливського фонду від браконьєрів та суворе дотримання мисливцями правил полювання.

Також екологічна звертається до громадськості: у разі виявлення порушення природоохоронного законодавства, зокрема - фактів браконьєрства - звертайтесь до Держекоінспекції у Чернігівській області за телефонами:  (0462) 651-362; 4-22-10

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини