Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:46:19

Суд залишив без змін вирок учасникам банди. ФОТО

05.01.2013   15:46

Апеляційний суд Чернігівської області залишив без змін вирок Деснянського районного суду у кримінальній справі стосовно 6 мешканців Ніжина, які звинувачувалися у скоєнні тяжких злочинів, у тому числі бандитизмі. Молодиків засуджено на строки від 7 до 11 років 8 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Члени злочинної групи, до складу якої входили троє неодноразово судимих за тяжкі злочини громадян, протягом 2009-2010 років здійснювали озброєні напади на місцевих жителів та завдавали їм тілесних ушкоджень, вимагаючи гроші.

Молодики згідно з попередньо розробленим планом та розподілом ролей, маючи у своєму розпорядженні вогнепальну зброю, представляючись працівниками міліції, що ведуть боротьбу з незаконним обігом наркотичних засобів, здійснювали озброєні напади та силовий захват громадян, завдаючи їм тілесні ушкодження (у тому числі із застосуванням спецзасобів та вогнепальної зброї), вимагали гроші.

В ході супроводження кримінальної справи працівниками Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС в Чернігівській області задокументовано 13 злочинів, 11 з яких в складі організованої злочинної групи. В числі інкримінованих та задокументованих злочинів: бандитизм, 5 вимагань, 2 розбійні напади, грабіж, незаконний обіг вогнепальної зброї та наркотичних засобів, незаконне заволодіння транспортним засобом, викрадення документів.

Потерпілим громадянам завдано збитків на суму близько 100 тисяч гривень. У членів банди вилучено зброю та автомобілі Мегсеdes-Benz-200С, Ореl Аscona, Skoda Оctavia, ВАЗ – 2108, ВАЗ – 21099.

Організатор банди та четверо спільників у 2010 році були заарештовані та перебували в СІЗО Чернігова, ще один член банди був взятий під варту в травні минулого року за рішенням суду першої інстанції.

Вина підсудних доведена доказами, зібраними під час розслідування кримінальної справи. Всі докази були перевірені в ході досудового слідства і визнані судом першої інстанції достовірними, Апеляційний суд Чернігівської області своєю ухвалою ще раз це підтвердив.

Так, лідер банди був засуджений до 11 років 8 місяців в’язниці, його брат – до 8 років, інші подільники – до 10 років і 5 місяців, 10 років 4 місяців, 9 років і 7 років. При визначенні термінів покарання суд врахував попередні судимості молодиків, а також їх ставлення до скоєного.

За неодноразовими заявами підсудних про те, що потерпілі торгували наркотиками, через що до них і застосовувалася сила, проводилися перевірки у порядку ст. 97 КПК. Факти незаконних оборудок з наркотиками не підтвердились. У порушенні кримінальної справи відмовлено. Законність прийнятих рішень підтверджена судом. Суд також постановив виплатити потерпілим по 3-5 тисяч гривень в якості відшкодування моральної шкоди.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини