Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:06:16

Річний підсумок “Білого вітру”

13.12.2012   11:14Агенцiя

Рік завершується, і підбивають підсумки своєї діяльності зокрема і спортивні клуби та секції.

Звичайно, таке підбиття підсумків найчастіше має вигляд змагань. Однак це може бути і незвичайне, яскраве видовище. Саме так відбувається в спортивному клубі “Білий вітер”, що практикує бразильське бойове мистецтво капоейра.

Це – і змагання, і разом з тим не зовсім змагання. Тобто переможець визначається, але в парі відбувається не двобій, а гра – так це і називають учасники. Хоча треба віддати належне вихованці спортивного клубу “Білий вітер”, особливо старші юнаки і дорослі, володіють бразильським мистецтвом капоейра в тому числі і на рівні самозахисту. А для дітей це насамперед загальний фізичний і естетичний розвиток.

Адже, крім відпрацювання ударів, ухилів, кидків та акробатичних елементів, кожне тренування обов’язково передбачає музику, танець і спів. Між іншим, це дозволяє сходитися у бойовій грі учасникам незважаючи на стать, зокрема й дівчатам проти хлопців, а також і на вагову категорію. Через це спортсмен набуває цінного вміння не боятися і за потреби протистояти фізично крупнішому супротивнику. З усіх цих причин у Чернігові капоейра стає все більш популярною: клуб відвідує уже понад 250 людей різного віку.

Цього разу після змагань був проведений і ритуал посвячення учнів зі врученням відзнак – шнурів, які позначають рівень майстерності. У капоейрі це називається “батізаду” – буквально “хрещення”.

Чернігівські ентузіасти разом зі своїми однодумцями в усій Україні наполегливо наближають цей вид бойового мистецтва до офіційного визнання, а відтак затвердження єдиних програм підготовки та правил змагань.


http://chodtrk.com.ua/?p=7093

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини