Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:00:00

Фінінспектор Віктор Kузьменко - золотий призер з кікбоксингу

20.07.2012   12:50Агенцiя

Одним з золотих призерів чемпіонату Світу з кікбоксінгу став чернігівець, старший інспектор Державної фінансової інспекції в області Віктор Кузьменко.

Віктор Кузьменко

Віктор Кузьменко

Як відомо, на початку липня в місті Солоніках у Греції відбувся Чемпіонат Світу з кікбоксінгу. У ньому взяли участь 575 спортсменів із 43 країн. Українська Національна збірна команда посіла перше місце, здобувши 80 медалей. У тому числі 28 золотих! Одним з золотих призерів чемпіонату став чернігівець, старший інспектор Державної фінансової інспекції в області Віктор Кузьменко. Тож як було не поставити чемпіону після повернення додому декілька запитань?

– Вікторе, цей Чемпіонат Світу був вже не першим у житті. Що, на Вашу думку, відрізняло його від попередніх?

– Мабуть те, що збірну України цього разу судді відверто “душили”. Приїхало дуже багато спортсменів з мусульманських країн. Звичайно ж привезли із собою чимало суддів. Уявіть собі ситуацію, коли наш спортсмен веде бій з іранцем, а з чотирьох суддів – двоє громадяни Ірану… Нам довелося бути на голову вище за своїх супротивників. Щоб не залишалося вже жодних сумнівів у нашій перевазі.

– І українцям це вдалося! А для Вас особисто який бій у Солоніках був найважчим?

– Всього я провів чотири бої. Та найбільш важливою була зустріч з представником Греції. І зрозуміло чому. Вигравати треба було з явною перевагою. Інакше, враховуючи те, що чемпіонат проходив у Греції, перемогу могли просто не віддати… Але її віддали вже після другого раунду.

– За підсумками чемпіонату Вас разом Романом Власенком і Сергієм Лисюком визнали кращими спортсменами у складі збірної України. Те, що всі ви чернігівці – не випадковість?

– У Чернігівській області дуже сильна школа. Хороші тренери. Кікбоксінг, рукопашний бій, змішані єдиноборства активно розвиваються. І ми виступаємо в усіх цих видах спорту. У 2011 році виграли дуже престижний командний кубок України з рукопашного бою. Збірна з кікбоксінгу також не пасе задніх. Якщо 6-7 років тому вона посіла 20-е місце на Всеукраїнських змаганнях, то зараз увійшла до першої трійки.

– Чи важко стати чемпіоном світу? Як і коли все почалося для Вас?

– 16 років тому. Разом із моїм другом Романом Власенком (тепер п’ятиразовим чемпіоном світу з кікбоксінгу) вирішили записатися до секції з футболу. Та випадково зазирнули до зали, де проводив заняття з рукопашного бою Сергій Козир. І залишилися… Так все й почалося. Сергій Васильович став першим нашим тренером. Зараз мене тренує Андрій Кужельний. Багато сил вклали в нас тренери… Ну а ми віддячуємо їм своїми перемогами. Головне, виходячи на ринг, не сумніватися в перемозі!

– Яку мету, які плани маєте на найближче майбутнє?

– Хочу ще 3 рази виграти Чемпіонат Світу з кікбоксінгу. І взяти участь в Чемпіонаті Світу з рукопашного бою, що має проходити наприкінці року в Парижі. Ну а поки що треба багато працювати.

– Як відомо, кікбоксінг і рукопашний бій не належать до олімпійських видів спорту. Тож напевне фінансування змагань справа далеко непроста?

– На жаль, вся організація фінансування лягає на плечі наших тренерів, голів обласних федерацій. Вони зазвичай шукають гроші. Цього разу нам добре допомогла Чернігівська міськрада, знайшлися спонсори. Спортсмену ж власний кошт поїхати на чемпіонат дуже дорого – треба близько 12 тис. грн. Знаю чимало хороших спортсменів у Чернігові, але поїхати й виступити на змаганнях їм не дозволяють саме фінанси.

Прес-служба Держфінспекції в Чернігівській областi

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини