Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:18:55

Андрій Гітченко - гравець ФК Десна

12.06.2018   16:12Агенцiя

Другим літнім новачком Десни перед дебютом в УПЛ став один з кращих захисників чемпіонату України Андрій Гітченко.

Центральний захисник підписав контракт з Десною терміном на два роки. В Чернігові Андрій буде виступати під 17 номером. До речі, у Гітченка вже є досвід виступів за Десну – в 2010-му році захисник провів 16 матчів в складі сіверян, а потім перейшов до Олександрії. Також варто відзначити, що Андрій Гітченко, як і перший новачок Десни Євген Паст, увійшов до символічної збірної чемпіонату УПЛ 2017/2018!

Гитченко ДеснаТак експерти аргументували включення Гітченка до символічної збірної: “Андрей Гитченко (Александрия) – 25 матчей, 1 гол, 2 результативные передачи. Опытный 33-летний центрбек был одним из наиболее стабильных игроков на своей позиции в лиге. Во многом благодаря уверенной игре Гитченко “Александрии” удалось стать третьей командой турнира с наилучшей обороной: “горожане” пропустили лишь 27 голов – меньше только у “Динамо” (25) и “Шахтера” (24). Гитченко же выходил победителем в 53% единоборств, в которые вступал, а также отметился высокими среднематчевыми показателями перехватов (6,9) и отборов мяча (12,1)”.

Коротка біографія


Андрій Ігорович Гітченко народився 2 жовтня 1984 в місті Київ. Вихованець ДЮСШ «Арсеналу», після завершення якої сезон виступав в другій команді «канонірів» і був переведений до першої команди. В січні 2007 року перейшов у першоліговий ЦСКА Київ, де провів півроку, поки його не помітили скаути одного з лідерів першої ліги ПФК «Олександрії», до складу якої Гітченко і приєднався влітку 2007 року. За олександрійців футболіст провів два сезони, зігравши у 41 матчі чемпіонату, після чого залишив команду.

У лютому 2010 року на правах вільного агента перейшов у чернігівську «Десну», за яку грав до кінця сезону, провівши 16 матчів. Після цього Гітченко повернувся назад у ПФК «Олександрію». У сезоні 2010/11 Гітченко провів 28 ігор, а «Олександрія» стала переможцем першої ліги і вийшла в Прем’єр-лігу.

8 липня 2011 року у віці 26 років Гітченко дебютував в Прем’єр-лізі в 1 турі сезону 2011/12 у виїзному матчі проти полтавської «Ворскли». На 50 хвилині Давид Таргамадзе вивів «Олександрію» вперед, а на 58 хвилині Гітченко був вилучений арбітром Анатолієм Жабченком, проте клуб все одно втримав перемогу. У дебютному прем’єрліговому сезоні Гітченко зіграв у 24 іграх чемпіонату, в яких навіть забив одни гол, але «Олександрія» зайняла останнє 16 місце і вилетіла назад у першу лігу.

На початку червня 2012 року перейшов до київського «Арсеналу», який того сезону вперше в своїй історії стартував у єврокубках. У новий клуб Гітченко перейшов разом з партнером по «Олександрії» воротарем Юрієм Паньківом. 22 липня 2012 року дебютував за київський клуб у другому турі чемпіонату України в київському дербі проти «Динамо», відігравши весь матч, в якому «каноніри» програли з рахунком 0:1.

На початку 2013 року в зв’язку з фінансовими проблемами в «Арсеналі», клуб змушений був відпустити більшість високооплачуваних футболістів, в тому числі і Андрія, який як вільний агент, разом з партнерами по команді Євгеном Боровиком та Олександром Максимовим, підписав контракт з «Кривбасом». У «Кривбасі» відразу став основним захисником команди.

Проте вже влітку 2013 року «Крибвас» було знято зі змагань і Гітченко на правах вільного агента підписав контракт з львівськими «Карпатами». У Львові Гітченко виступав до середини 2016 року, наприкінці червня того ж року знову повернувся до складу «Олександрії».

12 червня 2018 року підписав контракт з чернігівською Десною.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини