Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:59:41

Нацполіція назвала футбольні клуби, причетні до "договірняків". ФК "Десна" - у списку

23.05.2018   11:23Агенцiя

Суми "винагород" за перемогу у матчі або "нічию" коливалися від 30 до 100 тисяч гривень.

Поліцейська спецоперація, спрямована на виявлення осіб, причетних до організації "замовних" футбольних матчів тривала більше одного року. Про це у вівторок, 22 травня, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, інформують у прес-службі МВС.

"Задокументовано протиправну діяльність 5-х злочинних груп та 35 футбольних клубів. Сьогодні у межах цієї справи Департаментом захисту економіки, Головним слідчим управління Нацполіції та ГПУ проведено 40 обшуків на території 10 областей",
‑ сказав Аваков.

На даний час в українському футболі існує чотири ліги, у якій беруть участь 52 футбольні клуби, 35 з них причетних до організації та участі у матчах з "фіксованим" результатом.

"До складу злочинних груп увійшли президенти футбольних клубів, колишні та діючі гравці, арбітри, тренери, комерційні структури та громадяни України. Так, понад 320 осіб, які були задіяні в корупційних "схемах" та причетні до вчинення злочинів більше ніж у 57 епізодах",
‑ додав очільник МВС.

Зазначається, що робилися ставки на ресурсах букмекерських контор, які зареєстровані в країнах Азії. У грі на тоталізаторі зловмисники заробляли до 5 мільйонів доларів США на рік.

За інформацією поліції, до договірних матчів були причетні футбольні клуби: ФК "Волинь" (Луцьк), FC GELIOS (Харків), ФК "Суми", ФК "Балкани" (село Зоря, Одещина), ФК "Миколаїв", МФК "Кремінь" (Кременчуг), ФК "Десна" (Чернігів), ФК "Жемчужина" (Одеса), ФК "ФК Нива" (Вінниця), ФК "Інгулець", ФК "Говерла" (Ужгород), ФК "Олександрія", ФК "Судостроитель" (Миколаїв), ФК "Таврія" (Сімферополь), ФК "Зоря" (Луганськ), ФК "Ворскла" (Полтава), ФК "Колос" (село Ковалівка, Київщина), ФК "Черкаський Дніпро", ФК "Олімпік" (Донецьк), ФК "Poltava", ФК "Оболонь Бровар" (Київ), ФК "Зірка" (Кропивницький), ФК "Буковина" (Чернівці), ФК "Енергія" (Нова Каховка), ФК "Нафтовик-Укрнафта" (Охтирка), ФК "Прикарпаття" (Івано-Франківськ), ФК "Нікополь", ФК "Реал Фарма" (Овідіополь), ФК "Кристал Херсон", ФК "Металург" (Запоріжжя) та інші.

Особам організаторів планується повідомити про підозру за ч. 4 ст. 368-3 (підкуп особи, яка надає публічні послуги) та ч. 1 ст. 369-3 (протиправний вплив на результати офіційних спортивних змагань) ККУ.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини