Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 12:32:32

Прилучанин став чемпіоном світу з пауерліфтингу

14.06.2012   12:45Агенцiя

Когорту славетних прилуцьких спортсменів, що зуміли досягти вершин планетарного рівня, поповнив іще один атлет. На чемпіонаті світу з пауерліфтингу, котрий декілька днів тому пройшов у Луцьку, абсолютним чемпіоном серед юніорів став наш молодий земляк Сергій Редька.

Чемпіон WPA RAW 2012 Powerlifting & Bench Press Champ серед юніорів Сергій Редька

Чемпіон WPA RAW 2012 Powerlifting & Bench Press Champ серед юніорів Сергій Редька

Сергію незабаром виповниться 22 роки, він народився в Прилуках. Після закінчення Прилуцького агротехнічного коледжу вступив до Національного університету біоресурсів і природокористування, на 5 курсі якого навчається нині. Живе в Києві. Займатися зі штангою почав у 2007 році й уже встиг узяти участь у багатьох турнірах, здобувши кілька вагомих перемог. На сьогодні Сергій Редька – майстер спорту України, рекордсмен Європи та світу з пауерліфтингу.

Найвищі досягнення підкорилися Сергію саме в Луцьку, де на світовій першості WPA RAW 2012 Powerlifting & Bench Press Champ змагалися 350 спортсменів із 15 країн світу. Результату прилучанина – 587,5 кг в сумі за три вправи – виявилося достатньо не лише для здобуття чемпіонського титулу серед 20-23-річних учасників усіх вагових категорій, а й для побиття рекордів. Зокрема, у своїй вазі (67,5 кг) Сергій Редька на 45 кілограмів покращив світовий рекорд у присіданні, а також встановив нові європейські орієнтири в жиму штанги лежачи та становій тязі.

Довго відпочивати, насолоджуючись лаврами переможця, Сергій не збирається. Скоро почне готуватися до Кубка України, який відбудеться восени в Чернігові. Це будуть комерційні змагання між збірними Чернігівщини та України. Тож вболіваймо за своїх! Успіхів тобі, Сергію, в майбутньому!

Віталій Денисов, "Град Прилуки"

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини