Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:33:06

Ярмоленко офіційно перейшов у дортмундську Боруссію

28.08.2017   16:43Агенцiя

Вихованець чернігівського футболу в дортмундській Борусії.

Як повідомляє офіційний сайт німецького клубу, український футболіст підписав чотирирічну угоду - до 30 червня 2021 року. Новачок гратиме під дев'ятим номером.

За інформацією ЗМІ, перехід Ярмоленка обійшовся Дортмунду в 30 мільйонів євро.

За даними українського журналіста Артема Франкова, Динамо заробить на продажу Ярмоленка суму в 25 мільйонів євро.

Напередодні стало відомо, що нападник Динамо та збірної України успішно пройшов медобстеження перед переходом у дортмундську Боруссію.

Раніше повідомлялося, що італійська Рома відмовилася від спроб придбати Ярмоленка через його фінансові запити.

 

Цікаві факти:

– Андрій Ярмоленко народився в Ленінграді, але його батьки були родом з села Смолянка Куликівського району Чернігівської області. В Чернігів Ярмоленко повернувся з батьками у віці трьох років.

– В Десні Ярмоленко заробляв $200 на місяць, за повідомленнями ЗМІ, в Дортмунді Андрій буде отримувати $200 000 на місяць.

– Кожного року Ярмоленко організовує футбольні турніри для дітей Чернігівщини, а також допомагає своїм першим тренерам та друзям дитинства.

– У ДЮФЛ виступав за чернігівську «Юність», а у 13 років перейшов до школи Динамо. Однак за рік повенрувся додому і лише за три роки після успішного сезону в Десні знову опинився в Динамо.

– Андрій Ярмоленко повторив рекорд Дмитра Чигринського, перехід якого з Шахтаря в Барселону в 2009 році став найдорожчим трансфером українського футболіста з чемпіонату України.

– Продаж Ярмоленко стала найдорожчою в історії київського Динамо. Раніше рекорд утримував Андрій Шевченко, який пішов в Мілан за 25 мільйонів, але доларів.

– Ярмоленко є другим бомбардиром в історії збірної України (29 голів в 69 матчах), поступаючись лише Андрію Шевченку. Однак Андрій впевнено посідає перше місце в національній команді за кількістю гольових передач – 16.

2463dd– Ярмоленко неодноразово визнавався кращим гравцем України за версією різних видань і організацій, а в минулому сезоні вперше став кращим снайпером чемпіонату (15 голів), перервавши п’ятирічну бомбардирські гегемонію гравців Шахтаря.

– Після останнього продовження контракту Ярмоленко отримав статус самого високооплачуваного гравця чемпіонату України. За різними даними, 27-річний футболіст заробляв на рік від 4,5 до 5,5 мільйонів євро.

– Ярмоленко стане 19-м українцем, який виходив на поле в матчах Бундесліги. Найбільш помітний український слід в Німеччині залишили Андрій Воронін (155 матчів), Віктор Скрипник (137 матчів) і Анатолій Тимощук (86 матчів).

– Андрій Ярмоленко не перший українець в дортмундської Боруссії. Свого часу чотири роки в системі клубу провів вихованець одеського футболу Ігор Бендовскій, проте далі дубля так і не пробився.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.