Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:06:59

Допомагаючи розвитку спорту в Чернігові

02.11.2016   08:41Агенцiя

У Чернігівській міській раді 31 жовтня відбулася зустріч керівництва міста та начальника профільного управління міськради з керівниками фізкультурно-спортивних товариств (ФСТ) в м. Чернігові. Темою обговорення було питання про перехід ФСТ на баланс міста.

Начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради Андрій Дериземля пояснив присутнім причини цього переходу. За його словами, якщо всі спортивні товариства перейдуть на утримання та під контроль до міста, це дасть змогу вирішити багато важливих питань, які на сьогодні виникають у спортивних школах і не вирішуються. А саме: всі діти зможуть навчатися в рівноправних умовах, буде покращуватися стан спортивних шкіл, оновлюватиметься інвентар.

Заступник міського голови Олександр Ломако зазначив, що три спортивні заклади, які находяться на балансі міста, фінансуються в повному обсязі. Це заробітна плата, комунальні платежі, проведення ремонтних робіт, а також покращення матеріально-технічної бази. Фінансування ж ФСТ відбувається тільки в двох напрямках: заробітна плата й оплата комунальних платежів. Інші витрати не передбачені Бюджетним кодексом. Відповідно діти, які навчаються в ФСТ і спортивних школах міста, знаходяться зовсім в різних умовах. Якщо ФСТ перейдуть на баланс міста, то профільне управління міської ради зможе максимально сприяти розвитку спорту в місті.  Включаючи оновлення інвентарю бази шкіл та проведення капітальних ремонтів.

Заступник міського голови також зазначив, що на минулому тижні керівництво двох ФСТ з шести вже звернулося до Чернігівської міської ради з  відкритими зверненнями, в яких вони надають згоду щодо переходу на баланс міста. 

У ході спілкування виявилось, що одне з побоювань керівників ФСТ пов'язане з тим, чи не призведе нове підпорядкування спортивних шкіл до втрати робочих місць.  У відповідь на цю позицію Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко запевнив, що після переходу на баланс міста всі робочі місця будуть збережені.
-  Я як міський голова даю гарантію, що ви збережете робочі місця, збережете трудові колективи, збережете ті школи, які зараз існують  – зазначив він.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини