Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:10:23

Десна - Дніпро. Анонс матчу

26.10.2016   12:43Агенцiя

Річкове дербі на берегах київського моря

Команди першої ліги спочатку досить вальяжно підійшли до нинішнього Кубка. Наставники у перших раундах дозволяв собі тасувати склад, надаючи ігрову практику футболістам, які до цього не часто виходили в основі. Все змінилося з жеребкуванням четвертого раунду, коли на турнір багато хто почав дивитися зовсім іншими очима. Не залишилася осторонь від цієї тенденції і "Десна". Не задіявши з перших хвилин у поєдинку з "Полтавою" Мельника, Мостового і Коберідзе, тренерський штаб дав зрозуміти, що основний упор буде зроблений на Кубок.

"Дніпру" зараз не позаздриш. Старт чемпіонату видався настільки оптимістичним, що мимоволі закрадалися думки навіть про потрапляння в єврокубки. Однак зараз Дмитро Михайленко зі своєю командою в такій ямі, що другий за престижністю футбольний турнір країни бачиться як віддушина. Поразка сьогодні не стане катастрофою, проте виявиться зайвим приводом для вболівальників попащекувати про можливу річну "переекзаменовку" в першому дивізіоні.

Кубок України. 1/16 фіналу

26 жовтня. Київ. Стадіон: "Оболонь-Арена"

"Десна" (Чернігів) 15:00 "Дніпро"

Головний арбітр: Ярослав Козик (Мукачево)
Асистенти: Олександр Дашко (Київська область), Віталій Сухін (Одеса)

Текстова онлайн-трансляція матчу на UA-Футбол >>

Телетрансляція - канал "Дитинець", YouTube

РОДЗИНКА

152 дні – саме стільки чернігівська команда не зустрічалася зі своїми вболівальниками. З початком реконструкції чернігівського стадіону імені Гагаріна ходили розмови, що до початку осені усі роботи будуть завершені. Потім терміни були зрушені на кінець жовтня, а після – на листопад. Через це "сіверяни" продовжують їздити по країні, проводячи домашні ігри або в Харкові, або на "Оболонь-Арені" (останнім часом найчастіше саме тут). Щоб якось згладити провину перед вболівальниками, які на власні очі побачити сьогоднішню зустріч у рідному місті не зможуть, керівництво прийняло рішення організувати безкоштовний тур з Чернігова до столиці. Дванадцять автобусів відправляються в Київ на футбол. Додайте до цього ще й тих чернігівців, які перебралися в головне місто країни в пошуках кращого життя, і сьогодні підтримка у "нейтральної" "Десни" обіцяє бути дуже солідною та однозначно кращою з тих, які були в нинішньому сезоні.

В останній раз "дніпряни" залишали Кубок України, вилетівши від представника нижчого дивізіону, 2000 року. Тоді, в березні, "триколірні" на львівському стадіоні "Юність" поступилися ФК "Львів" (0:1). У наступних шістнадцяти розіграшах шлях команди переривався на представниках УПЛ, а на стадії 1/8-й за чверть століття існування турніру "Дніпро" зупинявся вісім разів.

"Сіверяни" лише одного разу проходили у чвертьфінал. Пам'ятний турнір пройшов у 2013-му, коли "Десні" вдалося розібратися на своєму шляху з "Енергією" (Нова Каховка), "Гірником" (Кривий Ріг) і запорізьким "Металургом". Лише донецький "Шахтар" в 1/4-й поставив шлагбаум на шляху "деснянців".

Десна - Дніпро. Історія і факти


ПЕРЕДМАТЧЕВІ РОЗКЛАДИ

Наставник "сіверян" Олександр Рябоконь в останній зустрічі своєї команди проти "Полтави" дав відпочити деяким гравцям основи, через що поплатився результатом за ротацію. Думається, зміни у старті в минулий раз, насамперед, пов'язані з кубковою грою, тому сьогодні очікуємо найбойовитіший склад. Махновському доручать місце в рамці. Чорноморець, Максименко і Мельник – це три стабільних захисники, а четвертим, найімовірніше, стане універсал Денис Фаворов, який може відіграти при необхідності і в опорній зоні. Не варто виключати появи з перших хвилин на полі Браткова, який в такому випадку замінить когось із пари Мельник – Максименко в центрі. Зв'язувати оборону і атаку будуть Коберідзе і Щедраков; атакуючі півзахисники: Картушов, Чепурненко і Мостовий; а Філіппов – єдиний нападник.

Орієнтовний склад "Десни" (зліва – направо): Махновський – Чорноморець, Братков, Мельник, Д. Фаворов – Коберідзе, Щедраков – Картушов, Чепурненко, Мостовий – Філіппов.

Очікуємо, що сьогодні тренерський штаб "Дніпра" в черговий раз зважиться на зміни на воротарській позиції, тому як ротації тут в команді відбуваються тільки після великих поразок. Так, Шеліхов "здав" пост Баштаненку після поразки "Олімпіку" (0:3), а той, у свою чергу, втратив місце в основі після фіаско "Олександрії" (1:4). Лунін тричі пропустив у зустрічі з "Волинню" на вихідних.Чи то коло сьогодні замкнеться і на полі знову з'явиться Шеліхов, чи то є ймовірність побачити на полі Кучера, який до цього відсиджувався на лавці запасних.

В іншому, навряд чи тренерський штаб "дніпрян" буде експериментувати, тому що зараз час точно не для пошуку чого-небудь нового. Колектив гостро потребує перемоги навіть не стільки заради турнірної боротьби, скільки для поліпшення свого психологічного стану. Тому тріумф потрібен за всяку ціну і навіть над першоліговим колективом. Квартет захисників повинні скласти Влад, Чеберячко, Сваток та Адамюк. Опорна зона залишається за Ротанем з Кравченком. За атаку будуть відповідати хавбеки Піку, Близниченко і Когут або Назаренко (зробимо ставку на більш молодого), а також форвард Бохашвілі.

Орієнтовний склад "Дніпра" (зліва – направо): Шеліхов – Влад, Чеберячко, Сваток, Адамюк – Ротань, Кравченко – Піку, Когут, Близниченко – Бохашвілі.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини