Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:35:34

Обласний чемпіонат ФСТ "Колос" з шахів

07.06.2016   11:03Агенцiя

Після тривалої перерви відновлено проведення змагань на першість Чернігівської обласної організації ФСТ «Колос» АПК України.

Як виникла ця ідея – розповідає заступник голови ЧОО ФСТ «Колос» Анатолій Петрович Савченко:
– Пропозиція виходила від обласної федерації шахів. Юрій Дмитрович Куценко першим запропонував провести такий турнір. І це було бажання багатьох шахістів, що мешкають в сільській місцевості. Ми з задоволенням підтримали таку ідею, тим більше, що особливих коштів не знадобилося. «Колос» – організація неприбуткова, коштів на проведення спортивних заходів цього року нам взагалі не виділили. Турнір, вважаю, вдався. При підтримці обласної шахової федерації будемо вводити його в календарний план на наступний рік, в програму 24-х сільських спортивних ігор 2017 року. Це дозволить зробити змагання ще більш масовими, залучити інші райони.

Два дні в залі КДЮСШ-1 боротьбу за перемогу вели 18 шахістів із 10-и районів області. Контроль часу – 30 хвилин на партію.

Вигравши перші сім партій, перше місце достроково завоював рейтинг-фаворит турніру Григорій Орел із приміської Улянівки. Три перемоги на фініші вивели на друге місце наймолодшого учасника змагань, 20-річного Віктора Котляра із с. Монастирище Ічнянського району. По 6 очок набрали Іван Зубов (с. Тупичів Городнянського району) та Олег Мілейко (Корюківка). За коефіцієнтом 3 місце дісталося І. Зубову.
 
Чотири учасника набрали по 5 очок, серед них – найстаріший діючий шахіст Чернігівщини Олександр Жерденко з Щорса (1 червня йому виповнилося 85 років; стільки ж наприкінці року виповниться і Михайлу Шеці, який також грав у турнірі) та чотирикратний чемпіон області Леонід Мельниченко з Ріпок.

Всі учасники схвально поставилися до першості сільських шахістів. Тож новий «старий» турнір займе надійне місце в шаховому календарі Чернігівщини.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини