Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:23:20

Кіровоградська “Зірка” поборола чернігівську “Десну”

11.04.2016   08:32Агенцiя

У рамках 21-го туру першої ліги України кіровоградська «Зірка» вдома приймала чернігівську «Десну». У матчі першого кола підопічні Сергія Лавриненка на виїзді поступилися своїм суперникам, тому важливо було здобути перемогу, аби ще й реваншуватися за поразку в першому колі.

Як і в чернігівському поєдинку, на стадіоні «Зірка» був забитий лише один м’яч, але цього разу його автором став Олексій Чичиков. Результативний постріл нашого вінгера приніс перемогу кіровоградцям – 1:0.

До стартового складу «Зірки» повернулися центральний захисник Максим Ковальов та опорний півзахисник Владислав Лупашко, які через дискваліфікацію пропускали гру з «Тернополем». Також, зі старту вийшов нападник Роман Локтіонов. А от Олег Допілка, через пошкодження пропускав матч із «Десною», відтак, справа у захисті діяв Дмитро Фатєєв. Із капітанською пов’язкою «Зірку» на поле вивів Григорій Баранець.

Матч розпочався із розвідки. Ніхто не збирався кидати всі сили в атаку вже з перших хвилин. Хоча «Зірка» більше контролювала м’яч, все ж перший удар у бік воріт нанесли гравці чернігівської команди. Євген Чепурненко з кута штрафного майданчика пробив поруч зі стійкою. Слід відзначити, що Євген Паст контролював політ м’яча. У відповідь «Зірка» провела дві флангові атаки, але простріл Чичикова справа захисники вибили на кутовий, а подачу Щедрого зліва перехопив воротар Олег Шевченко.

Перший удар у бік воріт кіровоградці нанесли на 24-й хвилині. Владислав Лупашко підібрав м’яч на лінії штрафного майданчика й одразу пробив – м’яч пролетів поруч із «дев’яткою». Узагалі, в першій 45-хвилинці підопічні Сергія Лавриненка більше пробивали із-за меж штрафного майданчика. Але ні удар Олексія Чичикова, ні Бориса Баранця мети не досягнув. На 37-й хвилині Роман Локтіонов головою замикав передачу Щедрого з лівого флангу, та знову повз ворота. А ще господарі поля виконали немало кутових, але захисники та голкіпер «Десни» діяли надійно.

І все ж найбільш небезпечний момент «Зірка» створила вже у компенсований час саме після подачі з кутового. Після подачі Григорія Баранця Олег Шевченко помилився на виході, але Максим Ковальов на дальній стійці не очікував, що м’яч відскочить до нього, тому не встиг «замкнути». Перед тим друга атака підопічних Олександра Рябоконя на наші ворота завершилася неточним ударом Вадима Бовтрука.

В цілому, слід відзначити, що гості досить грамотно та організовано захищалися, не даючи простору кіровоградцям, яким не вистачало швидкості та нестандартних дій у нападі.

У перерві свої подарунки отримали перші переможці акції, організованої ФК «Зірка» та «Першою електронною газетою». Її суть полягає в тому, що передивляючись відеозвіти з матчів кіровоградської команди на сайті «persha.kr.ua», вболівальники можуть впізнати себе на трибуні. І от, перші щасливчики отримали цінні призи з рук президента ФК «Зірка» Максима Березкіна.

Другий тайм розпочався з подібного моменту, яким завершився перший. Знову подача з кутового, помилка воротаря на виході, але Максим Ковальов промахнувся, вдаривши повз м’яч, а удар Олександра Кучеренка заблокували захисники. Далі підопічні Сергія Лавриненка продовжили тиснути на ворота конкурентів, які у захисті помилок майже не припускалися.

Але кіровоградці не здавалися й наполегливо шукали свого щастя біля воріт Олега Шевченка. У середині другої 45-хвилинки Олександр Кучеренко наважився на сміливий рейд до штрафної чернігівців і сам пробив по воротах – трохи невлучно. Класну нагоду відзначитися втратив Артем Щедрий. Григорій Баранець скинув м’яч під удар нашому дев’ятому номеру, але гостей виручила поперечина. Враховуючи два влучання наших гравців у каркас воріт у матчі з ПФК «Суми», вже втретє поспіль поперечина виручає наших опонентів у домашніх матчах. Згодом Артем увірвався зі свого флангу до штрафного майданчика, але замість того, щоб прострілити впоперек воріт, пробив прямо в руки голкіперу.

А от на 71-й хвилині «Десна» могла покарати кіровоградців за марнотратство. Денис Фаворов лишився неприкритим у штрафному майданчику «Зірки» під час подачі з кутового, але його удар головою, в падінні, прийшовся поруч зі стійкою воріт Євгена Паста. Зазначимо, що трохи раніше Сергій Лавриненко зробив заміни, які трохи змінили нашу гру та стали визначальними. Олександр Акименко, який вийшов на поле замість Бориса Баранця, надав атакам господарів трохи більше швидкості, а Роман Попов значно активізував дії на правому фланзі. Новачок «Зірки» замінив Романа Локтіонова, на позицію якого перейшов Олексій Чичиков. І саме Олексію судилося забити вирішальний гол. Але це буде трохи згодом.

А поки що дві нагоди відзначитися першим голом у футболці кіровоградців мав Роман Попов. Але обидва рази м’яч після його ударів пролітав поруч із воротами. На 79-й хвилині черговий удар Олександра Кучеренка здалеку не приніс дивідендів «Зірці». Та от за хвилину підопічні Сергія Лавриненка таки досягли свого. На 80-й хвилині Олексій Чичиков отримав передачу в штрафному майданчику суперників, обіграв кількох захисників і невідпорно пробив під поперечину – 1:0! Стадіон зірвався у радісних оваціях. А підтримувати «Зірку» було кому. 4646 глядачів (рекорд сезону для кіровоградського стадіону), прийшли підтримати команду.

В ті хвилини, що залишилися до фінального свистка, особливої небезпеки гравці «Десни» біля наших воріт не створили. Кіровоградці ж зусиллями Артема Щедрого заробили небезпечний штрафний біля лівого кута штрафної, але з ударом-навісом самого ж постраждалого голкіпер чернігівців, хоча й не без проблем, впорався.

Тож, 1:0 – «Зірка» здобуває дуже важку, але надважливу перемогу над дисциплінованою й тактично виваженою командою Олександра Рябоконя. До речі, після фінального свистка головний тренер «Десни», який не один сезон провів у якості гравця у складі «Зірки», привітав з перемогою не тільки своїх кіровоградських колег, але й футболістів нашої команди. Мало хто з тренерів першої ліги може дозволити собі такий дійсно гарний вчинок у стилі «феєр-плей».

У турнірній таблиці кіровоградці продовжують випереджати суперників на шість очок, але тепер найближчими конкурентами нашої команди є криворізький «Гірник» та київська «Оболонь-Бровар».

На післяматчевій прес-конференції помічник головного тренера «Десни» Олександр Приходько відзначив, що сьогодні була дуже бойова гра з великою кількістю єдиноборств і невеликою кількістю моментів з боку обох команд. Але при цьому, за його словами, «Десна» не грала на нічию, а прагнула здобути перемогу. Все ж вирішило те, що господарі один зі своїх моментів використали, а гості – ні.

21 (725). «Зірка» (Кіровоград) – «Десна» (Чернігів) – 1:0 (0:0; 1:0).

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини