Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:33:40

Сезон уже не за горами

16.03.2012   09:30Агенцiя

Минулорічний футбольний сезон для чернігівської “Легенди” склався не так, як команда бажала. У чемпіонаті України у вищій лізі серед жіночих команд наші землячки одержали срібні нагороди, хоча планували золоті. І в фіналі Кубка країни програли.

В обох випадках дорогу до чемпіонських медалей і кубка їм перетнула харківська команда “Житлобуд – 1”, яка вже не один рік є головним суперником. До того ж чернігівки невдало виступили й у кваліфікаційному раунді ліги чемпіонів УЄФА, де далі боротьбу за європейський кубок продовжила кіпрська команда “Аполон”.

На нинішній сезон гравці й керівництво “Легенди” поставили для себе найвищі планки – стати чемпіонками і виграти Кубок країни.

Команда з січня готується вдома. Тренування проходять щоденно на власній базі, спорткомплексі “Хімік”, у тренажерному залі. Регулярно проводяться товариські зустрічі з командами юнаків ДЮСШ Чернігова. Про подальші тренувальні плани говорити складно, оскільки бракує коштів на поїздку. Коли вони з’являться, то, можливо, продовжать підготовку до сезону в Закарпатті й зіграють в одному – двох турнірах.

Гравці тренуються із задоволенням, особливо стараються молоді за роками – півзахисниці Таміла Хіміч, Інна Томілко, Ганна Давиденко, Ганна Кочнєва, нападниці Дарина Кравець, Тетяна Казаренко. Всі вони – вихованці місцевої ДЮСШ “Спартак”. Дехто з них уже виступав торік за основний склад “Легенди”, добре себе зарекомендував.

Склад “Легенди” дещо змінився. До російської команди “Мордовочка” (Саранськ) перейшли кращий бомбардир чемпіонату України – 2011 Юлія Корнієвець і Наталія Сухорукова. Кольори мінської команди “Звездочка” захищатиме Тетяна Шрамок.

Ворота пермської “Зірки” “на замку” триматиме Катерина Самсон. Тренером у цій команді працюватиме Олександр Мітько. Оскільки його тренерське місце в “Легенді” звільнилося, то чернігівських воротарок тренуватиме досвідчений наставник Юрій Грузнов.

Чемпіонат України стартує 21 квітня. У вищій лізі гратиме 10 команд. Це – наша “Легенда”, “Житлобуд – 1” (Харків), “Нафтохімік” (Калуш), “Дончанка” (Донецьк), “Іллічівка” (Маріуполь), “Ятрань” (Умань), “Родина” (Костопіль), АТЕКС (Київ), котрі й торік виступали, а також дебютанти – друга команда “Житлобуд – 1” (Харків) і команда з Луганська.

Між турами чемпіонату проходитимуть кубкові зустрічі. Фінал розіграшу кубка заплановано на кінець серпня.

Основні конкуренти “Легенди” також прискіпливо готуються до нового сезону, оновлюють свої склади. За команду “Житлобуд – 1” заявлено троє гравців національної збірної Білорусі й півзахисницю з “Дончанки”. Шукає нових гравців і калуська команда “Нафтохімік”. За неї побажали виступати колишні гравці “Легенди” і збірної команди України Олена Ходирєва та Ольга Бойченко. Можливо, прикарпатки дозаявлять ще 3–4 гравців із далекого зарубіжжя.

Керівництво “Легенди” одержало запрошення відвідати Польщу з дружнім візитом. 13 травня вони зіграють матч із національною збірною країни, а 15 травня – з провідним польським жіночим клубом.

http://vid.cn.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=6563&Itemid=65

Віктор Береговий, “Чернігівські відомості“

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини