Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:27:26

Десна - Геліос 0:1. Природний рекорд, футбольний рекорд. ФОТО

17.08.2015   10:31Агенцiя

Спека. В Чернігові за 131 рік спостережень рівень води в Десні впав до рекордно низького рівня. Засушило й "Десну" - в чемпіонатах України двома домашніми поразками чернігівці не стартували ніколи.

Перший небезпечний момент команди створили на 18-й хвилині. А до того – розіграш в центрі поля, з півдесятка зіткнень, кілька зірваних смиканням за майку спроб "Десни" контратакувати і багато часу, щоб подивитися на експерименти Олександра Рябоконя. Дискваліфікованого Чепурненка по позиції замінив Кравченко, але цим головний тренер не обмежився, надавши шанс дебютувати в основі Каркошкіну. Той зайняв позицію лідера "Десни" Картушова на лівому фланзі, а сам Картушов і Бовтрук протягом гри ділили між собою центральну зону і правий фланг.

Лише в середині тайму нарешті трибунам довелося зірватися на ноги. Костянтин Кравченко перехопив м’яч і спробував втекти флангом від Комарницького. Втім, побачивши вже через два метри, що втекти не вийде, вирізав класну діагональ на Кисіля. Той не добіг до м'яча не більше 10 сантиметрів – торкнувся його лише волоссям.
 
Після цього "Десна" остаточно заволоділа ініціативою. Наприклад, в 25 хвилину вмістилося відразу три гольових моменти, головними героями яких стали Каркошкін і Зарубін. Спочатку на першого ледь не пройшла діагональ через півполя – момент прочитав голкіпер, який випередив опонента на долю секунди. Інакше би отримав вихід сам на сам.

Потім Картушов навісив з правого флангу і Зарубін двічі поспіль виручив після зрізки когось зі своїх і потужного удару з 6-7 метрів від Каркошкіна.

І нарешті третя хвилі атаки завершилася вертикальною передачею і ударом того ж Каркошкіна з гострого кута в зовнішній бік сітки.

Наступним не використовувати моментом почав Кисіль. Двічі з інтервалом в 10 хвилин він в карному майданчику без опіки отримав дві шикарні передачі з лівого флангу – від Бовтрука і Картушова. Але першого разу після зупинки м’яча довго підбирав ногу для удару і дочекався захисника, а вдруге форвард вирішив пробити з льоту, а вийшов легенький пас в руки голкіперу.

Така марнотратність обернулася неприємностями. Перший дзвіночок дав Субочев, якому не заважали пробити з 22-23 метрів. М'яч просвистів поруч з хрестовиною. До третього дзвінка гості вирішили не доводити – за хвилину до перерви вийшли вперед зусиллями опорників. Штрафний, призначений біля лівої бровки виконав Задоя – а Луценко в повітрі переграв всіх і вгатив головою м'яч в сітку з лінії воротарського.

До теми:  А поле то – КРИВЕ! ФОТОрепортаж

Другий тайм чернігівці почали з явними намірами якнайшвидше відігратися. Вже перша ж атака закінчилася діагональним пасом з правого флангу від Картушова. Каркошкін вискакував з-за спин центрбеків, але зовсім трішки не дотягнувся до м’яча. Але після цього – як відрізало. І навіть заміни (з поля пішли найактивніший і найнепомітніший гравці) гру не освіжили.

Більше того, якби Кравченко пощастило, то м’яч після його зрячого дальнього удару влучив би не в поперечину, а в ворота. А на 74-й хвилині після гарматного удару Кравченка ворота господарів вже рятував Сітало.

Чернігівці прокинулися лише наприкінці матчу, влаштувавши справжні гойдалки. 83 хвилина – довгий навіс з центра поля, скидка головою Картушова – і Кондратюка, який вже замахнувся для удару з 6-7 метрів в останню мить накрив Лобойко. 85 хвилина – Кравченко чудово ставить корпус і видає пас на Кічу, який обіграв останнього захисника, але зустрів перед собою голкіпера "Десни".

87 хвилина – Мельник, витримавши класну паузу прихованим пасом вивів сам-на-сам Грищенка, але в шпагаті ногу встиг виставити Бордіян. 89 хвилина – Субочев зі штрафного, призначеного на лінії карного майданчика, змушує Сітала демонструвати всі свої вміння. Голкіпер витягнув м’яч з-під поперечини. 92 хвилина. Картушов з потенційно небезпечного штрафного запускає м’яч метрів на 5 вище воріт…

Був на останніх хвилинах ще й епізод, який дав привід чернігівським вболівальникам нарікати на суддівство (так, наче не було купи розбазарених моментів в першому таймі і стоячої гри по перерві) – Бовтрука в карному майданчику дещо притримали, після чого той дещо картинно впав на газон. Епізод з серії "на розгляд арбітра". Арбітр вирішив, що боротьба проходила в рамках правил. Після матчу, йому це пригадали найбільш радикальні глядачі, запустивши в напрямку суддів пластикову пляшку з водою.

Чернігів. Стадіон ім. Ю. А. Гагаріна
"Десна" (Чернігів) - "Геліос" (Харків) 0:1
Гол: Луценко 44

"Десна": Сітало – Жук, Мельник, Єлісєєв, Сухомлинов – Щедраков – Картушов, К.Кравченко (Кондратюк, 62), Бовтрук, Каркошкін (Грищенко, 62) – Кисіль (Чуланов, 80).

"Гелиос": Зарубін – Бордіян, Лобойко, Гершман, Комарницький – Задоя, (Крапивний, 70), Луценко – Панасенко (Агапов, 63), Субочев, Кіча – С. Кравченко (Сартіна, 86).

Попередження: Грищенко – Кіча, Луценко, Задоя, Кравченко, Крапивний, Зарубін

ua-football.com

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини